De Python staat weer fier overeind: nu schilderen en testen, eind maart rollen de …

De Python staat weer fier overeind: nu schilderen en testen, eind maart rollen de ...
Fotos: Efteling-achtbaan Python is weer compleet
Vandaag zijn de oude en nieuwe Python-baandelen aan elkaar vast gelast. Met het verbinden van de nieuwe baan aan het station is de bijna 37-jarige Python weer in volle glorie te aanschouwen in de Efteling.

In de afgelopen twee maanden is de oude Python ontmanteld en weer compleet opnieuw opgebouwd. De ritbeleving van het 350.000 kilo wegend Efteling-icoon blijft straks hetzelfde met de loopings, dubbele kurkentrekker en helix. In de komende weken wordt de Python geschilderd, de omgeving rondom de achtbaan wordt vormgegeven en zullen er testritten worden uitgevoerd.

Fotos: Efteling-achtbaan Python is weer compleet

Uit de kolommen waar de oude baan op rustte zijn de moeren bewaard. Hiervan is een bijzonder Python-aandenken gemaakt. Dit unieke aandenken, met een oplage van 500 exemplaren, is vanaf 31 maart te koop in de Efteling.

Op zaterdag 31 maart 2018 wordt de achtbaan weer opengesteld voor publiek. De Efteling-achtbanen Joris en de Draak, Baron 1898, De Vliegende Hollander en Vogel Rok zijn tot die tijd wel gewoon geopend, mits de weersomstandigheden dit toelaten.

De Python in de Efteling is weer helemaal compleet. Twee maanden geleden begon de sloop van de achtbaan uit 1981. Daarbij werd het gedeelte tussen de eerste afdaling en de remmen weggehaald. Er kwamen nieuwe baandelen voor in de plaats. Vandaag zijn de oude en de nieuwe baan aan elkaar vast gelast. “Dankzij die verbinding is de 37-jarige Python weer in volle glorie te aanschouwen”, laat de Efteling weten. “De Efteling-skyline is weer compleet.” De komende weken wordt de achtbaan geschilderd. Ook vinden er dan testritjes plaats.ZIE OOK: Efteling-fans kunnen stukje Python kopen Het ritverloop van het 350.000 kilo wegend Efteling-icoon is gelijk gebleven, inclusief de twee loopings, de dubbele kurkentrekker en de helix. Vanaf zaterdag 31 maart kunnen bezoekers weer een ritje maken. Op die dag worden er ook unieke Python-souvenirs verkocht.

ZIE OOK: Efteling: eerste karretjes van de Python staan weer op de baan


Tilburg at Twitter: