Hé, een bekende kop! Sybrand Buma bezoekt onze stad

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt Tijs van den Brink het land door. Op locatie spreekt hij met plaatselijke en landelijke kopstukken. Vandaag ontmoet hij in De Peiling van Tijs CDA-politici in Tilburg. Publiek is hartelijk welkom bij deze verkiezingsspecial van het EO-radioprogramma Dit is de Dag.

De eerste aflevering van De Peiling van Tijs komt vanuit Tilburg, waar diverse CDA-prominenten aanwezig zijn. Onder hen is partijleider Sybrand Buma, minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie en natuurlijk de plaatselijke lijsttrekker Erik de Ridder. Tijs wil weten hoe het CDA de drugscriminaliteit in de regio wil terugdringen.

Van 12 t/m 16 maart mogen Haagse en lokale politici met elkaar in debat mét publiek in de show Dit is de Dag. Die wordt elke dag op een andere locatie uitgezonden tussen 18.30 en 19.30 uur. In de show ‘De Peiling van Tijs’ wordt dus lekker gepraat met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Wat leeft er in het land?

Hoe kijken de inwoners Tilburg tegen de plannen aan? Ze mogen er zelf over meepraten. Iedereen is hartelijk welkom bij deze live-uitzending! Zorg dat je uiterlijk 18.30 uur aanwezig bent in  BANK15, Spoorlaan 350 in Tilburg. Deze speciale editie van Dit is de Dag is om 19.30 uur afgelopen. 

Tilburg krijgt maandagavond hoog bezoek: Sybrand Buma komt naar onze stad! De CDA-fractievoorzitter is te horen in de NPO1-radioshow Dit is de Dag. Die wordt gepresenteerd door Tijs van den Brink. Ook minister Ferdinand Grapperhaus en lijsttrekker van de Tilburgse CDA, Erik De Ridder, zijn te gast.

NPO Radio 1 komt 16 maart naar Zutphen

Na de aftrap met het CDA in Tilburg trekt Tijs verder naar Katwijk (ChristenUnie), Haarlem (GroenLinks), Leiden (PvdA) en Zutphen (SP). Ook bij deze live-uitzendingen ben je hartelijk welkom! Kijk hier voor meer informatie en de uitzendlocaties. 

Wil je ook horen wat Buma allemaal te vertellen heeft? Dan moet je in BANK15 zijn. Je kunt hem ook vragen stellen of je ei kwijt: het publiek mag namelijk meepraten over de problemen die zij ervaart. Dit is je kans!

De Peiling van Tijs  Maandag t/m vrijdag, 19.30 uur, NPO Radio 1 Beeld: Willem-Jan de Bruin 

U gebruikt een adblocker.Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!

De deining in het Limburgse Brunssum wordt deze week vastgelegd en besproken door Radio EenVandaag. Elke middag is er aandacht voor deze gemeente, die landelijk het nieuws haalde met een wethouder die onder vuur ligt omdat hij niet integer zou handelen. Vrijdag komt de volledige uitzending van Radio EenVandaag vanuit Brunssum tussen 14.00 en 16.00 uur. Publiek is welkom.

Onder het motto De Peiling van Tijs komt Dit is de Dag deze week vijf keer uit het land met een uur durend debat, waarin landelijke en lokale politieke leiders in gesprek en debat gaan over lokale themas die spelen.

Dit is de Dag gaat met presentator Tijs van den Brink in de week voor de Gemeenteraadsverkiezingen het land in. Van 12 tot en met 16 maart is de peiling van Tijs elke werkdag tussen 18:30 – 19:30 uur te beluisteren op NPO Radio 1, live vanaf verschillende locaties in Nederland.

De Peiling van Tijs is maandag in Bank15 in Tilburg (CDA), dinsdag in Katwijk (ChristenUnie), woensdag volgt Haarlem (GroenLinks), donderdag Leiden (PvdA) en vrijdag Zutphen (SP). Op elke plek zijn bezoekers van harte welkom.

Verslaggevers van Spraakmakers brengen in Westervoort en Brielle de bevolking in de stemming om 21 maart van hun democratisch recht gebruik te maken. Bij de laatste verkiezing was de opkomst aan de lage kant en met een grootse campagne proberen NPO Radio 1-verslaggevers alle stemgerechtigden naar de stembus te krijgen.

Premier Rutte droeg dit weekend zijn steentje bij aan de Stemmenslag. Hij poseerde met de flyer die verslaggevers Martijn Grimmius heeft laten drukken met de oproep: Een echte Westervoorter stemt 21 maart!

Nieuws en Co buigt zich over gemeentelijke prestigeprojecten. Ondermeer aandacht voor Biddinghuizen. 

VVD-kamerlid Erik Ziengs heft in De Nieuws BV een lokale held op het schild. Het is Mirjam Pauwels, VVD-wethouder in De Wolden.


Tilburg at Twitter: