Politie schiet Tilburger (18) in zijn been na achtervolging in Tilburg en Goirle

GOIRLE – De politie heeft woensdagnacht een verdachte in zijn been geschoten op de Turnhoutsebaan in Goirle. Het gaat volgens de politie om een 18-jarige man uit Tilburg. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte was samen met een 19-jarige man uit Oirschot op de vlucht geslagen in een gestolen bestelbus.

De verdachten reden in een busje in Tilburg. Het busje trok de aandacht van de politie omdat de nummerplaat een hit gaf in het politiesysteem. Toen agenten een stopteken gaven aan de inzittenden op de Ringbaan West, sloegen ze op de vlucht. 

U gebruikt een adblocker.Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!

Politie schiet vluchtende Tilburger (18) neer

De achtervolging ging vanaf Tilburg tot aan het dorp Ravels in België, maar daar keerden de verdachten weer om. Tijdens de achtervolging, waarin meerdere politiewagens betrokken waren, probeerde de vluchtende mannen nog een politiewagen te rammen. Uiteindelijk reden ze in Goirle een doodlopende weg in. Toen de 18-jarige Tilburger wegvluchtte bij het busje werd hij in zijn been geschoten.

Op de vlucht De tweede verdachte wist weg te komen. De politie startte vervolgens een zoektocht waarbij ook een helikopter werd ingezet. En met succes. Hij werd rond halfvijf in de ochtend aangehouden in een woning in Oirschot.

Tilburg / Goirle – Een politieachtervolging van een bestelbusje die startte in Tilburg is via België uiteindelijk in Goirle op een doodlopende weg geëindigd. De bestuurder negeerde een stopteken en probeerde onderweg een politieauto te rammen. Er vluchtten twee mannen uit de auto, één van hen, een 18-jarige Tilburger, werd door de politie neergeschoten. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Rond 04.30 uur werd in een woning in Oirschot nog een 19-jarige man vanwege dit incident als verdachte aangehouden. De bestelauto waarin zij reden blijkt gestolen te zijn.

De neergeschoten verdachte is naar het ziekenhuis gebracht. Hij wordt behandeld aan een beenwond. 

Agenten surveilleerden afgelopen nacht in Tilburg. Zij kregen een melding dat een ANPR paal (Automatic Nummer Plate Registration) een zogenaamde Hit gaf op een voorbij rijdende bestelauto. Er was iets niet in orde met het kenteken. Ze zagen de bedoelde auto rijden op de Ringbaan West en gaven op de Blaakweg een stopteken.

De politie geeft geen commentaar op de vraag waarom de agent besloot om te schieten. De Rijksrecherche doet daar nu onderzoek naar. 

Rond 1 uur merkten politieagenten een verdacht busje op in Tilburg. Toen ze de twee inzittenden wilden aanhouden, scheurden die weg. Ze reden even over de grens met België en kwamen daarna weer in Nederland terecht. Tijdens een lange achtervolging door het bos bij Goirle reden ze zich vast en liepen ze te voet weg.

Agenten signaleerden rond 1.30 uur een verdacht busje met twee inzittenden op een industrieterrein in Tilburg. De bus werd als verdacht opgemerkt na een automatisch kentekenregisitratie. 

De politie schoot daarop een van de verdachten neer. Hij werd aangehoudenEen ambulance werd opgeroepen om hem naar het ziekenhuis te brengen. In welke toestand de arrestant zich bevindt, is niet bekend. Hij is volgens de politie aanspreekbaar. 

Toen de agenten de bus probeerden te stoppen, reed de bestuurder weg. Tijdens de achtervolging reden de twee richting Goirle, vlakbij de Belgische grens. In het bos reed het voertuig zich vast op een doodlopende weg. 

Nederlandse politie schiet verdachte neer vlak bij Belgische grens

Toen de verdachten vluchtten heeft de politie de 18-jarige Tilburger in zijn been geschoten. Hij is vervolgens aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is aanspreekbaar.

De Nederlandse omroep NOS voegt toe dat er een lange achtervolging door het bos in het grensgebied was. De verdachte werd neergeschoten toen hij zich met een andere verdachte vastgereden had in een doodlopende weg in het bos. De verdachte is aangehouden, ligt in het ziekenhuis en is volgens de politie aanspreekbaar. De andere kon ontkomen.

De bijzitter wist eerst te ontkomen aan de politie. Bij een zoektocht die vervolgens is opgezet, is onder meer gebruik gemaakt van een politiehelikopter.

De achtervolging startte volgens de omroep rond 01.00 uur, toen agenten op een industrieterrein in Tilburg een verdacht busje op het oog kregen. Toen ze de twee inzittenden wilden aanhouden, gingen ze ervandoor. Tijdens de achtervolging richting Belgische grens ging het ook even door België en weer terug.

Later in de nacht, rond 4.30 uur, kon de verdachte alsnog worden aangehouden in Oirschot, nabij Tilburg. Het gaat om een 19-jarige man uit Oirschot.

Er is sprake van een grote zoekactie met inzet van politiehelikopter en speurhonden, maar de tweede verdachte is nog niet gevat, aldus de NOS. Waar om het busje verdacht was, wilde de politie niet kwijt.

Politie houdt zes travellers aan

Waarvan de personen verdacht worden en waarom ze werden achtervolgd wil de politie niet zeggen. Enkel is duidelijk dat het voertuig van de verdachten verdacht was. Mogelijk gaat het daarbij om diefstal, maar dat is niet zeker.

Man (42) opnieuw aangehouden voor dodelijk schietincident Lunetstraat in Breda

Omdat er een politiekogel is afgevuurd, doet de rijksrecherche onderzoek.

#goirle #poppelseweg: agenten schieten verdachte neer na achtervolging in grensgebied. 1 verdachte is nog voortvluchtig. Politie start zoektocht in omgeving.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!


Tilburg at Twitter: