Koningsdag Tilburg 2018: de allerleukste feestjes en activiteiten in een overzicht

Koningsdag Tilburg 2018: de allerleukste feestjes en activiteiten in een overzicht
GESTEL events pakt groots uit tijdens Koningsnacht én Koningsdag 2018
Over twee weken is het zo ver: Koningsdag! Het weer is in Nederland altijd van enorm belang, dus we keken alvast vooruit naar de voorspellingen voor Amersfoort. Wordt het een oranje bikini of rood-wit-blauwe sjaal?

Vorig jaar was het weer niet fantastisch en als we de voorspellingen mogen geloven, staat ons dit jaar hetzelfde te wachten. Natuurlijk is het een onzekere verwachting – het feestje duurt immers nog een paar weken. Als hij uitkomt is het met twaalf graden is het amper warm te noemen, maar valt de regen voornamelijk de dag ervoor. Als je gaat hossen met Koningsnacht, is het dus wel slim je daar een beetje op te kleden.

Gelukkig is niets zo veranderlijk als het weer in april dus misschien verandert het nog! Op indebuurt houden we jullie uiteraard up-to-date van de weersvoorspellingen.

Voor de Waag op de Brink staat een podium waarop verschillende coverbands optreden.  De oranje-editie van Undercover staat helemaal in het teken van The King of Pop Michael Jackson en Prince. Georganiseerd door Brink Event Deventer, die de hulp heeft ingeroepen van Stichting Podium De Hip, die zoals jullie weten al jaren de Undercoversessies regelt in De Hip, op de Zwarte Cross en zelfs op Oerol. En we kennen de zomeredities op de Brink, die garantie bieden voor een vol plein. Nu dus ook met Koningsnacht. Dat wordt een feestje!

Koningsdag, de grootste nationale feestdag in Nederland, wordt dit jaar in Sint-Michielsgestel ook groots gevierd. Stichting GESTEL events pakt flink uit om de Gestelse gemeenschap een fantastisch Oranjefeest te bezorgen. Toegang gratis.

Vorig jaar kwamen Willy en Max op bezoek, dit jaar moeten we het zonder het koninklijk echtpaar doen. Of dat het feestje er minder op maakt? Zeker niet! Want ook dit jaar is er tijdens Koningsdag in Tilburg weer heel veel te doen. Check snel de leukste feestjes in dit overzicht!

Voorafgaand aan Koningsdag wordt op het Petrus Dondersplein Koningsnacht gevierd. Onder het genot van een drankje wordt de inwoners van Sint-Michielsgestel een mooie avond aangeboden. De muzikale omlijsting zal verzorgd worden door de bekende coverband Red Cars (www.bandzoeker.nl/red-cars). Stralend middelpunt Monique is de meid op gitaar die zingt, speelt, danst en entertaint. Ze laat geen publiek achter zonder schorre kelen van het meezingen! De avond begint om 20.00 uur en wordt rond 01.00 uur beëindigd.

BIDDINGHUIZEN – Vrijdag 27 april aanstaande is het Koningsdag. Ook dit jaar weer organiseert Stichting de IJsvogel diverse activiteiten voor de inwoners van Biddinghuizen. Het programma is als volgt: 08.00 – 13.00 Vrijmarkt Van 8.00 tot 13.00 uur is er de gelegenheid om van uw spulletjes af te komen of juist een “pareltje” op de kop te tikken op de vrijmarkt. Deze vindt plaats rondom de winkels. Mocht u niet van uw spulletjes af komen bewaar ze dan vooral voor de koffermarkt tijdens de Opdreef-week (juni 2018) en laat ze niet achter. 09.00 – 09.15 Vlag hijsen Om 9.00 uur hijsen de scouts van de Osbornegroep de Nederlandse driekleur op het plein. Dit in aanwezigheid van burgemeester Aat de Jonge en de veteranen. Het Wilhelmus wordt ook dit jaar weer door Maris Sonores ten gehore gebracht. 09.15 – 09.45 Versierde fietsoptocht voor alle leeftijden Natuurlijk is er weer de versierde fietsenoptocht voor de jonge inwoners en voor het eerst dit jaar, op veler verzoek, ook voor de oudere Biddinghuizenaren. Dus senioren van Biddinghuizen laat je niet kennen, kom op met je versierde fiets. Na het hijsen van de vlag vertrekt de optocht voor een tour door het dorp. De tour eindigt op het plein waar de jury op zoek gaat naar de mooiste creaties. Voor alle deelnemers is er een kleine attentie. 09.15 – 11.00 Gratis koffie en Oranjekoek Na afloop van het vlag hijsen is er de gelegenheid om te genieten van een gratis kopje koffie of thee en een oranjekoek van Bakkerij Tietema. Op=Op! Tot slot Wellicht vraagt u zich af na het lezen van bovenstaande of er s middags nog activiteiten worden georganiseerd. De bezoekersaantallen op de middagactiviteiten zijn de afgelopen jaren flink teruggelopen. Het bestuur van stichting de IJsvogel heeft daarom besloten dit jaar s middags geen activiteiten te organiseren. De stichting is op zoek naar goede ideeën. Mocht u deze hebben voor de Koningsdag van 2019 of voor een nieuwe activiteit? Dan kunt u de stichting bereiken via info@ijsvogel.net.

Bomvol programma Op vrijdag 27 april kleurt het Petrus Dondersplein oranje. Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Op het plein begint om 11.00 uur de traditionele vrijmarkt. Om 13.00 uur start bij De Beemden de Oranjeparade. Kinderen verzamelen daar met hun versierde fietsen. Harmonie Sint-Michaël brengt bij De Beemden een serenade aan de bewoners. Om 13.30 uur vertrekt de Oranjestoet samen met de harmonie, via Beemdweg en Spijt naar het Petrus Dondersplein. Daar vindt de prijsuitreiking voor de mooist versierde fietsen plaats. De aubade wordt afgenomen. De burgemeester of wethouder spreekt de aanwezigen toe en het gilde brengt de vendelgroet. Tot slot vertonen de dansers en danseressen van Ravenschot hun vetste dansbewegingen.

Aanmelden vrijmarkt Voor de vrijmarkt kunnen volwassen handelaren een marktkraam huren voor slechts 20 euro per kraam. De vrijmarktspullen van de kinderen kunnen, zoals andere jaren, op kleedjes aangeboden worden. Aanmelden voor een kraam kan via: technischezaken@gestelevents.nl o.v.v. naam, contactgegevens en het aantal kramen.

Hollandse middag Rond 14.30 uur wordt de Hollandse middag met Henk Bernard en Etienne Alvares geopend. Het feest barst los met vele activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er voor de kinderen allerlei attracties waaronder een springkussen. Ook is de brandweer aanwezig. Kinderen kunnen in de brandweerwagen een ritje maken. Op een Hollandse middag mag muziek natuurlijk niet ontbreken. Er zijn Hollandstalige optredens met als klap op de vuurpijl de Gestelse volkszanger Henk Bernard! Dit alles zal muzikaal verder worden omlijst door dj Duke. Op het gezellige terras van De Zwaantjes kunnen de (groot)ouders het spektakel vanaf de zijlijn bekijken of even uitblazen met een drankje. Het belooft een oergezellig Oranjefeest te worden.


Tilburg at Twitter: