Lachen: NAC-fans kleuren Tilburg zwart-geel!

In de jeugdopleiding van NAC Breda vindt een heuse uittocht plaats. In navolging van Tein Troost (Feyenoord) verkassen nog twee talenten naar een andere Eredivisie-club. Het gaat om Ilyas El Moussaoui en Luuk Wensink uit NAC O15. El Moussaoui maakt de overstap naar Feyenoord, terwijl Wensink kiest voor de opleiding van Vitesse. De talenten speelden zich in de kijker tijdens jeugdinterlands van Oranje en verlaten de NAC-opleiding op eigen initiatief.

“De afgelopen jaren hebben wij gebouwd aan een sterk opleidingsprogramma en krijgt onze opleiding, zowel regionaal als landelijk, steeds meer aanzien. Ons succes heeft ook een keerzijde”, zegt hoofd opleidingen Tim Gilissen. “We merken dat onze spelers steeds gewilder worden en andere clubs op het vinkentouw zitten om onze spelers over te nemen.”

Vloet of Fernandes: de vraag die NAC-trainer Vreven bezighoudt

“Dat spelers in dat proces een andere keuze maken is voor ons natuurlijk jammer, maar binnen de huidige regelingen helaas niet uit te sluiten”, besluit Gilissen. NAC ontvangt voor beide spelers een opleidingsvergoeding van in totaal 42.000 euro.

Een bezoek aan de rivaal uit Breda betekent doorgaans niet veel goeds voor Willem II. Zo was dat ook toen beide ploegen elkaar tijdens seizoen 1956/1957 voor de eerste keer ontmoetten in de Eredivisie. NAC Breda won in eigen stadion met 2-1 van de Tilburgers. Uiteindelijk bleek Willem II aan het einde van de rit niet sterk genoeg om in de Eredivisie actief te blijven. Met 22 punten uit 34 wedstrijden degradeerden De Tricolores naar de Eerste Divisie. NAC Breda deed het met 36 punten aanzienlijk beter. De Bredanaars eindigden zodoende op een keurige achtste plek. Momenteel staat Willem II (30 punten) op de veertiende plek en bezet NAC Breda (30 punten) de vijftiende stek. 

Video: NAC-Willem II is een wedstrijd met sentimenten: Alle ingrediënten zijn aanwezig

Lewis ontbreekt in streekderby tegen NAC

Lees ook: Feyenoord doet NAC pijn en haalt high potential (16) weg uit Breda

VERHOOGDE ODDS! Pak 50(!) keer je inzet als Ajax van PSV wint! KLIK HIER!

Feyenoord neemt ook El Moussaoui over van NAC Breda

13 april 2018 – NAC Breda heeft zorgen in aanloop naar de beladen derby tegen Willem II. Achter spits Sadiq Umar staat een vraagteken. De Nigeriaan was betrokken bij zes van de laatste acht doelpunten van NAC Breda. Pijn aan het scheenbeen zorgt voor problemen bij de huurling van AS Roma, die zelf vier keer scoorde.”Hij heeft al een aantal weken last van zijn scheenbeen en heeft daar laatst nog een trap op gehad. Vandaag zonder pijnstillers was het niet goed genoeg. We moeten morgen (zaterdag, red.) afwachten hoe het met hem gaat”, zegt Stijn Vreven tegen BN/DeStem.Hoewel er veel op het spel staat tegen Willem II, neemt Vreven geen risicos. “Ik wil alleen spelers aan de aftrap die op leven en dood kunnen spelen. Wij kunnen ons niet permitteren om spelers op te stellen die tachtig procent zijn.”Als Umar het duel niet haalt, heeft NAC Mitchell Te Vrede achter de hand. “Te Vrede is honderd procent fit. Hij heeft maandag twee keer gescoord bij Jong NAC en maakt een prima indruk op de training. Ik heb meer dan een goede spits. Als Sadiq niet fit is, gaat Te Vrede oorlog maken.”Lees ook: Robbemond wil initiatief nemen in de derby tegen NAC Breda

Video: NACer Bertrams en Haye van Willem II houden voorwedstrijd bowlen voor Brabantse derby


Tilburg at Twitter: