Eis: vier jaar cel tegen Tilburger voor in brand steken Arriva-bussen na ontslag …

Eis: vier jaar cel tegen Tilburger voor in brand steken Arriva-bussen na ontslag ...
Arriva eist 2 ton van ex-chauffeur na branden
Arriva werd op 16 september vorig jaar voor het eerst getroffen door brand. In de remise in Tilburg brandden vier bussen uit en raakten er drie beschadigd. Nog geen twee weken daarna werd brand gesticht in een kantoor van het busbedrijf.

In november was het weer raak. Toen werd een bus gestolen. Nadat de dader er urenlang in had rondgereden, stak hij het voertuig in brand. De schade door de branden is becijferd op 1,5 miljoen euro.

Van D. werd in februari opgepakt vanwege vele vermoedens en omdat hij was herkend op bewakingsbeelden die op televisie werden getoond.

Arriva in Tilburg werd vorig jaar in korte tijd drie keer getroffen door brandstichting. Op 16 september gingen meerdere bussen in vlammen op in de remise. Nog geen twee weken laten werd het kantoor van het busbedrijf in één nacht twee keer door brand getroffen. In november was het weer raak. Toen werd een bus gestolen. Nadat de dader er urenlang in had rondgereden stak hij hem in brand.

Zo leefde onder personeel van Arriva het idee dat Van D. de branden had aangestoken uit frustratie over zijn ontslag. Na het ontslag raakte de Tilburger aan lager wal en drugsverslaafd.

Binnenland Arriva wil 200.000 euro zien van ex-chaffeur. Redactie 07 augustus 2018 – 17:00 Vervoersmaatschappij Arriva eist twee ton van voormalig buschauffeur Berry van D. uit Tilburg die vastzit voor een reeks branden bij het bedrijf. De schadeclaim zal morgen worden behandeld tijdens de strafzaak tegen de 29-jarige verdachte, laat een goed ingevoerde bron weten aan ANP.

De verdachte ontkent woensdag opnieuw dat hij de branden heeft aangestoken. De verdenking is volgens hem alleen gebaseerd op geruchten. 

De schade door de branden is geschat op anderhalf miljoen euro. De schadeclaim van 200.000 euro is gebaseerd op het eigen risico dat Arriva moet betalen aan de verzekeraar.

Van D. verklaart geen wraakgevoelens jegens Arriva te koesteren. Ik heb het zelf verprutst. Arriva is een goede werkgever geweest en heeft me kansen gegeven.’’  Zijn advocaat voegt eraan toe dat de Tilburger bij de vervoerder is vertrokken met een wederzijdse overeenkomst. 

De advocaat heeft om vrijspraak gevraagd, omdat het bewijs tegen zijn cliënt onbetrouwbaar zou zijn. De rechtbank in Breda doet op 22 augustus uitspraak.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

BREDA/TILBURG – Arriva eist 2 ton van een voormalig buschauffeur uit Tilburg die vastzit voor een reeks branden bij het bedrijf. De schadeclaim zal woensdag worden behandeld tijdens de strafzaak tegen de 29-jarige verdachte, laat een goed ingevoerde bron weten.

Arriva in Tilburg werd vorig jaar in korte tijd drie keer getroffen door brandstichting. Op 16 september gingen meerdere bussen in vlammen op in de remise. Nog geen twee weken laten werd het kantoor van het busbedrijf in één nacht twee keer door brand getroffen. In november was het weer raak. Toen werd een bus gestolen. Nadat de dader er urenlang in had rondgereden stak hij hem in brand.

De schade door de branden is geschat op 1,5 miljoen euro. De schadeclaim van 2 ton is gebaseerd op het eigen risico dat Arriva moet betalen aan de verzekeraar.

Ex-chauffeur Berry van D. ontkent dat hij de branden heeft aangestoken. Over een mogelijk motief voor de branden is niks bekend.

brandenarrivaGisteren, 16:29 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S07 aug.Met deze truc kleurt je tuin weer groen05 aug.Rus zoekt ruzie met agent: Ben je niet goed snik of zo?05 aug.Ondeugende flirtpoging Van Gaal tijdens Zomergasten06 aug.Taxichauffeur weigert dragqueen in AmsterdamGerelateerde artikelen07 jul.BinnenlandZwaargewonden bij ernstig ongeluk Mijdrecht07 jul.BuitenlandConducteur knipt uit protest in rokje29 jun.BinnenlandStaking streekvervoer gaat door19 jun.BinnenlandStaking OV kan weken duren19 jun.BuitenlandPaniek! Reizigers zien buschauffeur knock-out gaan15 jun.BinnenlandChauffeur wil niet omrijden, buspassagiers snelweg opDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.


Tilburg at Twitter: