Tilburger, verdacht van brandstichting zes Arriva-stadsbussen, eerder …

Tilburger, verdacht van brandstichting zes Arriva-stadsbussen, eerder ...
Berry (29) zou Arriva-bussen in brand hebben gestoken na ontslag: justitie eist vier jaar cel
Arriva werd op 16 september vorig jaar voor het eerst getroffen door brand. In de remise in Tilburg brandden vier bussen uit en raakten er drie beschadigd. Nog geen twee weken daarna werd brand gesticht in een kantoor van het busbedrijf.

In november was het weer raak. Toen werd een bus gestolen. Nadat de dader er urenlang in had rondgereden, stak hij het voertuig in brand. De schade door de branden is becijferd op 1,5 miljoen euro.

brandenarrivaGisteren, 16:29 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S07 aug.Met deze truc kleurt je tuin weer groen05 aug.Rus zoekt ruzie met agent: Ben je niet goed snik of zo?12:51Laffe daad dierenbeul gefilmd in Helmond05 aug.Ondeugende flirtpoging Van Gaal tijdens ZomergastenGerelateerde artikelen07 jul.BinnenlandZwaargewonden bij ernstig ongeluk Mijdrecht07 jul.BuitenlandConducteur knipt uit protest in rokje29 jun.BinnenlandStaking streekvervoer gaat door19 jun.BinnenlandStaking OV kan weken duren19 jun.BuitenlandPaniek! Reizigers zien buschauffeur knock-out gaan15 jun.BinnenlandChauffeur wil niet omrijden, buspassagiers snelweg opDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Van D. werd in februari opgepakt vanwege vele vermoedens en omdat hij was herkend op bewakingsbeelden die op televisie werden getoond.

Arriva in Tilburg werd vorig jaar in korte tijd drie keer getroffen door brandstichting. Op 16 september gingen meerdere bussen in vlammen op in de remise. Nog geen twee weken laten werd het kantoor van het busbedrijf in één nacht twee keer door brand getroffen. In november was het weer raak. Toen werd een bus gestolen. Nadat de dader er urenlang in had rondgereden stak hij hem in brand.

Zo leefde onder personeel van Arriva het idee dat Van D. de branden had aangestoken uit frustratie over zijn ontslag. Na het ontslag raakte de Tilburger aan lager wal en drugsverslaafd.

De verdachte ontkent woensdag opnieuw dat hij de branden heeft aangestoken. De verdenking is volgens hem alleen gebaseerd op geruchten. 

De schade door de branden is geschat op 1,5 miljoen euro. De schadeclaim van 2 ton is gebaseerd op het eigen risico dat Arriva moet betalen aan de verzekeraar.

Van D. verklaart geen wraakgevoelens jegens Arriva te koesteren. Ik heb het zelf verprutst. Arriva is een goede werkgever geweest en heeft me kansen gegeven.’’  Zijn advocaat voegt eraan toe dat de Tilburger bij de vervoerder is vertrokken met een wederzijdse overeenkomst. 

De advocaat heeft om vrijspraak gevraagd, omdat het bewijs tegen zijn cliënt onbetrouwbaar zou zijn. De rechtbank in Breda doet op 22 augustus uitspraak.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer . De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bd.nl te lezen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

BREDA – Justitie eist vier jaar cel tegen Berry van D. uit Tilburg. De voormalig buschauffeur van Arriva wordt ervan verdacht bussen en een kantoorpand in brand te hebben gestoken. De 29-jarige chauffeur stond woensdag voor de rechtbank in Breda.

Arriva werd vorig jaar geteisterd door brandstichtingen. Op 16 september brandden vijf bussen uit bij de remise aan de Fatimastraat, nadat Van D. er één zou hebben aangestoken. Een week of twee later was er brand in een kantoorunit van het bedrijf. In november werd een bus gestolen en vervolgens brandend teruggevonden.

OntslagenVan D. werd in februari aangehouden na de televisie-uitzending van het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Verschillende bekenden herkenden hem aan zijn loopje. Hij werkte op het moment van zijn aanhouding al twee jaar niet meer bij het busbedrijf. Hij was in 2016 al weg bij het bedrijf, door een aantal incidenten.De acties zijn duidelijk gericht tegen Arriva en de verdachte heeft vanwege zijn ontslag bij het bedrijf een motief, zei het OM. Volgens de advocaat van de verdachte was er geen sprake van ontslag, maar afscheid met wederzijdse overeenstemming. Van D. heeft overigens zelf altijd ontkend iets met de branden te maken te hebben. 

Afgelopen woensdag eiste Arriva twee ton schadevergoeding van hun oud-collega. De totale schade is naar schatting veel hoger: 1,5 miljoen euro. De claim is dus flink lager. De vervoersmaatschappij wil twee ton, omdat het gelijk is aan het eigen risico dat betaald moest worden aan de verzekeraar. De rechter doet over twee weken uitspraak. 


Tilburg at Twitter: