Tilburgse Kruikenzeikers zijn jarig en vieren dat met bitterballen met dranksmaak

Tilburgse Kruikenzeikers zijn jarig en vieren dat met bitterballen met dranksmaak
Van Geloven en Schrobbelèr bundelen krachten en introduceren de Schrobbelèr bitterbal
TILBURG – Carnavalsvierders staan in hoogtijdagen vaak voor moeilijke keuzes. Want gooi je eerst dat glaasje met kruidendrank achterover of steek je die heerlijk geurende met vet bedruipte bitterbal in je mond? Twee iconische bedrijven in Tilburg hebben nu de oplossing gevonden. Snackfabrikant Van Geloven en distilleerderij Schrobbelèr komen met de Schrobbelèr bitterbal.

Volgens de makers in Kruikenstad is de bitterbal ontwikkeld op basis van de kenmerkende likeurkruiden van Schrobbelèr. Alcohol zit er niet in, maar de fabrikanten verzekeren dat hij ook lekker smaakt met een echt glaasje Schrobbelèr.

Lustrum Tilburgs carnaval Dit jaar viert Tilburg haar carnavaleske lustrum 5 keer 11 jaar. Aanleiding voor Van Geloven en Schrobbelèr om hun krachten te bundelen en de episch ronde snack te maken. "Bij ons staat genieten en gezelligheid voorop. Een mooie match was dan ook snel gevonden", aldus de trotse makers. 

Aanstaande zondag, op 11-11 om 11:11 uur, kunnen liefhebbers hun tanden voor het eerst in de kruidenbal zetten. De bitterbal wordt gelanceerd tijdens de aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen.

Tijdelijke bal En gooi er maar snel een hoop in het vet, want de ludieke snack van de Tilburgse bedrijven is van tijdelijke aard. De bitterballen zijn alleen in de wintermaanden verkrijgbaar in horecazaken door het hele land. 

Traditioneel gaat op de elfde van de elfde het nieuwe Carnavalsseizoen van start. Dit jaar viert Tilburg haar carnavaleske lustrum 5×11. Vanuit de carnavalsgedachte hebben twee iconische Tilburgse bedrijven hun krachten gebundeld. Van Geloven en Schrobbelèr introduceren dé snack van deze koude feestelijke wintermaanden: de Van Geloven Schrobbelèr bitterbal. Deze heerlijke bitterbal is ontwikkeld op basis van de kenmerkende Schrobbelèr kruiden en perfect te combineren met een glaasje Schrobbelèr.

Genieten en gezelligheid staan voorop bij beide bedrijven, een mooie match was snel gevonden. Het kan dan ook niet anders dan dat het resultaat van deze samenwerking wordt gelanceerd tijdens de aftrap van het carnavalsfeest in Kruikenstad. Om 11.11 uur wordt de Schrobbelèr bitterbal voor het eerst aan het publiek geserveerd.

Dit ludieke initiatief is van tijdelijke aard. De bitterballen zijn in de wintermaanden verkrijgbaar in de gezellige horecazaken door het hele land. De Van Geloven Schrobbelèr bitterballen zijn exclusief voor de Foodservice markt en te bestellen bij alle bekende horecagroothandels van Nederland.

Van Geloven biedt klanten een uitgekiend assortiment lekkere, kwalitatieve en verantwoorde snackproducten. Onder het assortiment vallen twaalf sterke merken, waaronder Mora, Van Dobben, Kroketterij De Bourgondiër en Souflesse. Van Geloven wil mensen blij maken en verrassen met heerlijke snacks, thuis en buitenshuis.

Deze Brabantse traditie ontstond in de jaren 70 in het huisbarretje van Jan Wassing. Inmiddels is de kruidenlikeur Schrobbelèr een gewaardeerde sfeerverhoger. Zoals de vrienden van Jan ooit kennis maakten met zijn smaak, warmte en vriendschap, laat Schrobbelèr je nu hetzelfde proeven.