Zorgverzekeraar CZ uit Tilburg verhoogt premie met meer dan 8 euro per maand

Zorgverzekeraar CZ uit Tilburg verhoogt premie met meer dan 8 euro per maand
CZ verhoogt zorgpremie met meer dan 7 procent
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De basispremie bij zorgverzekeraar CZ stijgt volgend jaar met 8,55 euro per maand, een stijging van 7,4 procent. De basisverzekering kost dan per maand 124,80 euro. CZ is de eerste van de vier grote zorgverzekeraars die zijn premie bekendmaakt.

Voor Nederlandse vrouwen is deeltijdwerken de norm. Alleen bij alleenstaande vrouwen onder de 45 jaar en vrouwen met partner onder de 35 jaar werkt iets meer dan de helft voltijd. Toch verandert dat nu langzaam en krijgen we steeds meer vrouwen op topposities.

CZ verhoogt zorgpremie met 8,55 euro per maand

Uiterlijk maandag moeten alle zorgverzekeraars hun premie voor 2019 hebben aangekondigd. De grote verzekeraars wachten daar traditioneel tot het laatste moment mee. Klanten hebben vervolgens tot eind dit jaar om eventueel hun huidige zorgverzekering op te zeggen.

Eerste grote zorgverzekeraar verhoogt premie flink: stijging van 7,4 procent

De stijging bij CZ is hoger dan bij het kleinere DSW dat als eerste de premie bekendmaakte. Bij DSW stijgt de premie van de basisverzekering met zon 4 procent, naar 112 euro per maand.

CZ zegt dat de zorgpremie hoger zou uitkomen als die wordt berekend op basis van de werkelijke kosten. “Maar door de inzet van 97 miljoen euro uit de reserves, kan CZ een premie aanbieden die 2,75 euro per maand onder de kostprijs ligt.”

De zorgverzekeraars verhogen de premies omdat de kosten in de zorg blijven oplopen. Jarenlang konden verzekeraars forse premiestijgingen voorkomen door hun reserves aan te spreken, maar de bodem komt in zicht. Daardoor stijgt de premie de komende jaren waarschijnlijk verder.

“Een stevige verhoging”, zegt Wim van der Meeren, bestuursvoorzitter van CZ, over de nieuwe premie. “We zetten nu nog 97 miljoen van onze reserves in. Als we dat de komende jaren niet meer kunnen doen, betekent dat een extra stijging van 2,75 euro per maand. En de zorgkosten blijven daarnaast ook maar stijgen.”

De premie van de basisverzekering van CZ stijgt met 8,55 euro per maand en komt daarmee uit op 124,80 euro. Dat is een stijging van 7,4 procent ten opzichte van de zorgpremie van vorig jaar, meldt persbureau ANP.

Het CPB berekende eerder dat de premie in 2021 waarschijnlijk ruim 500 euro per jaar duurder uitvalt dan in 2014.

Buitenlandse media hebben Neerlands bekendste neurolinguïstisch programmeur ontdekt: dat Emile Ratelband (69) zijn leeftijd wettelijk wil veranderen (49) is over de grens niet onopgemerkt gebleven….

De premiestijging bij CZ voor 2019 ligt nog onder de verwachting van het ministerie van Volksgezondheid. Daar werd gerekend op een gemiddelde stijging van meer dan 9 procent, wat neerkomt op ongeveer tien euro per maand.

Het Openbaar Ministerie heeft 200 euro boete geëist tegen een 26-jarige man uit Alkmaar. De man heeft een tweetal racistische dreigberichten gestuurd naar anti-Zwarte-Piet-activist Quinsy…

Minister De Jonge noemt de stijging van ruim 7 procent “een meevaller” ten opzichte van die voorspelling. Hij zegt dat de stijging van de premie alles te maken heeft met de stijging van de zorgkosten. “De salarissen zullen toch ergens van betaald moeten worden.”

De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft donderdag bij doorzoekingen in onder meer Rotterdam, Rijswijk en Schiedam 45 miljoen sigaretten in beslag genomen. Over de sigaretten is…