Enorme vuurzee verzwelgt autos en invalidenauto in Tilburg – Hartvannederland.nl

Enorme vuurzee verzwelgt auto\s en invalidenauto in Tilburg - Hartvannederland.nl
Vlammenzee verwoest zes autos in Tilburg | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

In Tilburg werden voor een flat aan de Hoffmannlaan vier autos door brand verwoest en twee andere voertuigen ernstig beschadigd, meldt de politie. Ze gaat ervan uit dat de brand is aangestoken en heeft een onderzoek ingesteld.

De personenautos stonden geparkeerd voor een flatgebouw aan de Hoffmannlaan in de buurt De Lijnse Hoek. Rond 03.45 uur brak daar brand uit, meldt Omroep Brabant. Volgens een ooggetuige stond rond die tijd één auto in de brand en sloeg het vuur daarna over op de andere autos.

In Vlaardingen brandden drie autos uit. Ook hier onderzoekt de politie de brand. Ze hoopt dat getuigen zich melden.

Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. De politie gaat uit van brandstichting. Er wordt technisch onderzoek verricht en later ook buurtonderzoek.

Het aantal autobranden is de afgelopen vijf jaar gestaag gestegen. In de eerste negen maanden van 2018 ontving het Verbond van Verzekeraars een recordaantal van 2.927 meldingen.

Dat is een stijging van 4 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2017. De meeste autobranden vonden plaats in Zuid-Holland en Noord-Brabant. Autobezitters met een beperkt casco- (WA-plus) of een allriskverzekering zijn verzekerd tegen autobrand.