PSV houdt titelstrijd met Ajax spannend dankzij ruime zege in Tilburg – AD.nl

PSV houdt titelstrijd met Ajax spannend dankzij ruime zege in Tilburg - AD.nl
Van Bommel spreekt over oneerlijk einde | Voetbal
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

EINDHOVEN – Aan onze opdracht verandert niets: winnen. Mark van Bommel, trainer van PSV, wilde het daarom in aanloop naar Willem II-PSV vanavond niet moeilijker maken dan het is. We staan drie punten achter op Ajax na hun overwinning tegen Vitesse en dan moet je winnen om kans te houden op de landstitel. Simpel hè. Het is al weken zo.

Van Bommel krijgt ten onrechte een hoop shit over zich heen, zo schrijft de journalist in Het Parool. Spaan wijst naar het kwaliteitsverschil van de verdedigers van PSV en titelconcurrent Ajax. Vergelijk het centrum Matthijs de Ligt/Daley Blind met Nick Viergever/Daniel Schwaab en je weet meteen hoe groot Van Bommels prestatie met PSV is.

Een gelijkspel of zelfs een nederlaag in Tilburg betekent nog steeds niet dat PSV ook mathematisch kansloos is voor het prolongeren van het landskampioenschap. Wel doemt het helemaal niets in Eindhoven in het debuutjaar van Van Bommel als hoofdtrainer dan op aan Brabantse horizon.

Als Overmars verstandig is, haalt hij hem dan ook weg uit Eindhoven

Vorig seizoen kreeg PSV, toen nog onder leiding van Phillip Cocu, in de 27e speelronde trouwens een wake-upcall in Tilburg met een 5-0 nederlaag. Daarna raasde de club naar de landstitel. Begin dit seizoen won PSV in Eindhoven met liefst 6-1.

Voordat het zover is, mag Malen zich richten op de titelrace tussen PSV en Ajax. Michal Sadilek liet eerder op de dag weten dat de Eindhovenaren kampioen worden wanneer ze alle resterende wedstrijden winnen. Malen is echter iets voorzichtiger. “Er is zeker een kans. We moeten kijken hoe het loopt, maar we hebben er alle vertrouwen in. Of ik al heen en weer loop te grappen met de Ajax-jongens? Valt wel mee.”

Dit is een ander Willem II dan in onze thuiswedstrijd en dit is ook een ander PSV. Toen hadden we onszelf net gekwalificeerd voor de poulefase van de Champions League.

Nieuws Van Bommel: 'Het verschuiven van de speelronde geeft oneerlijk einde' facebook WhatsApp twitter mail 25 april 2019 10:30 PSV speelt vanavond de belangrijke uitwedstrijd bij Willem II, de Eindhovenaren moeten winnen om in het spoor van Ajax te blijven. Na vanavond komt PSV door het verschuiven van de 33e speelronde pas op 12 mei weer in actie. Trainer Mark van Bommel had dit liever anders gezien. In gesprek met De Telegraaf laat de trainer weten dat hij voorkeur had voor een andere oplossing. “Ik denk dat dat het doorschuiven van allebei de speelrondes een beter alternatief was. Ajax kan je niet twee dagen voor de halve finale tegen Tottenham Hotspur laten spelen tegen De Graafschap, dat begrijp ik. Maar deze oplossing is niet ideaal.”

Overigens verwoordde Van Bommel de algemene opinie bij de Eredivisie-clubs dat het omdraaien van de speelrondes 33 en 34 als oneerlijk is betiteld. Een beter alternatief zou zijn geweest om beide speelrondes door te schuiven. Dat heeft niets met Ajax te maken. Je kan Ajax niet twee dagen voor de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur tegen De Graafschap laten spelen. Dat vindt iedereen, ik ook. Maar deze oplossing…

PSV trapt donderdagavond om 20.45 uur af tegen Willem II. “Dit wordt een heel zware kluif”, zegt Poortvliet tegen deze website. “Willem II is bezig aan aan een sterke tweede seizoenshelft. Ajax heeft dinsdag natuurlijk al gewonnen van Vitesse, dus dit wordt een heel belangrijke test voor de jongens. De druk is enorm en dan is het niet lekker om op bezoek te gaan bij dit Willem II. De wedstrijd van vorig seizoen (5-0, red.) speelt natuurlijk ook mee in het achterhoofd.”