PSV vestigt record in Tilburg | Voetbal – Telegraaf.nl

PSV vestigt record in Tilburg | Voetbal - Telegraaf.nl
Reacties na eenvoudige zege PSV bij Willem II
Dankzij een doelpunt van Donyell Malen werd de club uit Eindhoven de eerste club in de geschiedenis van de Eredivisie die in de eerste 32e speelrondes steeds minimaal één doelpunt maakte. Eerder deze speelronde pakte Ajax ook al een doelpuntenrecord:

Na één helft in Tilburg zag het er prima uit voor de formatie van trainer Mark van Bommel. Michal Sadilek zorgde er kort na de treffer van Malen voor dat de nummer twee van de Eredivisie met 0-2 voorsprong de rust inging. Uiteindelijk werd het 0-3. Door de overwinning komt PSV in punten weer naast Ajax, dat dinsdagavond al afrekende met Vitesse: 4-2. Het doelsaldo van Ajax is echter een stuk beter, waardoor de Amsterdammers aan kop gaan in de Eredivisie.

Overigens verwoordde Van Bommel de algemene opinie bij de Eredivisie-clubs dat het omdraaien van de speelrondes 33 en 34 als oneerlijk is betiteld. Een beter alternatief zou zijn geweest om beide speelrondes door te schuiven. Dat heeft niets met Ajax te maken. Je kan Ajax niet twee dagen voor de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur tegen De Graafschap laten spelen. Dat vindt iedereen, ik ook. Maar deze oplossing…

Als Overmars verstandig is, haalt hij hem dan ook weg uit Eindhoven

PSV is momenteel nog volop in de race om de landstitel. De ploeg van Mark van Bommel kon het niet bolwerken in zowel de TOTO KNVB Beker en in de Champions League, maar dat betekent volgens Henk Spaan niet dat de trainer niet goed functioneert. De columnist stelt dat Van Bommel het heus niet zo slecht doet als nu wordt geschetst.

EINDHOVEN – Aan onze opdracht verandert niets: winnen. Mark van Bommel, trainer van PSV, wilde het daarom in aanloop naar Willem II-PSV vanavond niet moeilijker maken dan het is. We staan drie punten achter op Ajax na hun overwinning tegen Vitesse en dan moet je winnen om kans te houden op de landstitel. Simpel hè. Het is al weken zo.

Van Bommel krijgt ten onrechte een hoop shit over zich heen, zo schrijft de journalist in Het Parool. Spaan wijst naar het kwaliteitsverschil van de verdedigers van PSV en titelconcurrent Ajax. Vergelijk het centrum Matthijs de Ligt/Daley Blind met Nick Viergever/Daniel Schwaab en je weet meteen hoe groot Van Bommels prestatie met PSV is.

Nieuws Van Bommel: 'Het verschuiven van de speelronde geeft oneerlijk einde' facebook WhatsApp twitter mail 25 april 2019 10:30 PSV speelt vanavond de belangrijke uitwedstrijd bij Willem II, de Eindhovenaren moeten winnen om in het spoor van Ajax te blijven. Na vanavond komt PSV door het verschuiven van de 33e speelronde pas op 12 mei weer in actie. Trainer Mark van Bommel had dit liever anders gezien. In gesprek met De Telegraaf laat de trainer weten dat hij voorkeur had voor een andere oplossing. “Ik denk dat dat het doorschuiven van allebei de speelrondes een beter alternatief was. Ajax kan je niet twee dagen voor de halve finale tegen Tottenham Hotspur laten spelen tegen De Graafschap, dat begrijp ik. Maar deze oplossing is niet ideaal.”

Welke middenvelders heb je liever: Frenkie de Jong en Donny van de Beek, of Jorrit Hendrix en Gastón Pereiro? Van zijn voorhoede zou alleen Steven Bergwijn Ajax kunnen versterken, aldus Spaan, die directeur voetbalzaken Marc Overmars tipt. Als Overmars verstandig is, haalt hij Stevie dan ook weg uit Eindhoven.

Willem II en PSV trappen vanavond om 20.45 uur af in Tilburg. PSV moet winnen om nog kans te maken op de prolongatie van de titel. Vorig seizoen wist Willem II in eigen huis met maar liefst 5-0 te winnen van PSV. De eerdere ontmoeting dit seizoen wist PSV gemakkelijk met 6-1 te winnen.

PSV heeft het geld nodig en Ajax kan het betalen. Bergwijn maakt 25 doelpunten in Amsterdam waar hij wel wordt aangespeeld en Ajax verkoopt hem door voor stukken meer dan PSV nu kan krijgen. Dit is de tijd van doen, besluit Spaan. PSV komt donderdagavond in actie tegen Willem II en moet winnen om zicht op het landskampioenschap te houden.