Gemeenteraad roept op tot huldiging: Tilburg is trots op Duncan – BN DeStem

Gemeenteraad roept op tot huldiging: \Tilburg is trots op Duncan\ - BN DeStem
Duncan Laurence moet niet voor het snelle geld gaan, maar de wereld veroveren
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.

"We hebben hier op de Rockacademie veel praktijkgerichte businessvakken", vertelt Beets. "Dus Duncan weet alles over zelf sturing geven aan zijn carrière. En hij is een exceptioneel goede zanger met een exceptioneel goed team dat achter hem staat."

Dat alles zal hij nodig hebben, nu hij van pas afgestudeerde onbekende artiest in korte tijd verworden is tot een Europese beroemdheid. Duncan moet het ijzer smeden nu het warm is. "Er moet nu een heel goed strategische plan zijn."

Niet voor het snelle geld gaanBeets vervolgt: "Een hele grote valkuil is nu om voor het snelle geld te gaan. Alle lokale discos en braderieën afgaan, drie optredens op een avond doen." Duncan moet groter denken dan dat. "Hij wil de wereld veroveren en die is groter dan Tilburg of Hellevoetsluis. Hij en zijn team moeten nu aan fanbase management doen."

Docenten, studenten en alumni van de Rockacademie volgden de songfestivalfinale zaterdag in Tilburg. We hebben bij ons op school naar alle nummers gekeken, dat was heel gezellig. Daarna zijn we naar het Piusplein gegaan en daar hebben we de puntentelling gekeken. In het centrum van Tilburg, waar het songfestival op grote schermen was te volgen, volgde ook minister Ingrid van Engelshoven (OCW) de ontknoping. Het was zó spannend, aldus de woordvoerder van de Rockacademie.

Pardon, waaraan? "Ik zou vooral meteen beschikbare data gaan analyseren. Waar kwamen de meeste stemmen op Duncan vandaan? Als bijvoorbeeld blijkt dat heel veel Noren op hem gestemd hebben, dan is het slim om een televisieoptreden te gaan doen in Noorwegen. Zeker ook omdat Duncan een hele charmante verschijning is. En misschien zou hij dan in zon land ook een optreden moeten doen. Heel Nederland houdt nu van Duncan, maar het zou mooi zijn als heel Polen, Noorwegen enzovoorts ook van hem gaan houden."

Onze advertentiepartners kunnen op onze sites enkel informatie over uw toestel, zoals uw IP-adres, type browser, type besturingssysteem, en informatie over uw klikgedrag verzamelen, zoals de paginas die u bezoekt. Om adverteerders te laten beslissen of ze u willen bereiken, sturen we hen beperkte segmentinformatie door (bijvoorbeeld: man, 20-30 jaar oud). Hierbij worden nooit uw naam, telefoonnummer, thuisadres of e-mailadres gedeeld.

Zwaar gepest als kind, maar nu de winnaar van het Songfestival: een portret van Duncan Laurence

Plaat opnemen met Armin van BuurenAfgelopen week al werd bekend dat Laurence negentien shows gaat geven tijdens een Europese tour. Beets: "Hij zou bijvoorbeeld de finalist uit het land waar hij op dat moment optreedt bij zijn show kunnen betrekken. Misschien moet hij in de aanloop naar zijn tour nog een single releasen. Of een single opnemen samen met de Zweedse finalist."

Ons doel is om elke bezoeker van onze websites te voorzien van informatie die zo relevant mogelijk is voor hem of haar. Daarom proberen wij de inhoud van onze websites zoveel mogelijk aan iedere bezoeker aan te passen.

Beets benadrukt dat het vooral heel belangrijk is wat Laurence zelf wil. "Maar ik zou hem ook vragen: wat zou je ervan denken om over een tijdje een track op te nemen met een wereldster als Armin van Buuren."

Duncan wordt in de media niet alleen geprezen om zijn zangkwaliteit, maar ook omdat hij zo sympathiek overkomt. In het echt is hij dat ook, zegt Vincent. “Op de rockacademie was ik in het begin niets bijzonders; ik was niet de beste en ook niet de meest geliefde jongen. Duncan, die zelf een pestverleden heeft, kwam voor me op en vroeg me voor zijn band. Dat is ook typisch Duncan: de mensen voor wie hij respect heeft, wil hij meenemen in zijn succes.”

VertrouwenBeets is ervan overtuigd dat het wel goedkomt met zijn oud-student: "Hij is altijd al heel eager geweest om het spel om de muziek heen te doorgronden. Hij is een hele lieve, innemende man met een buitengewoon goed team. Hij is niet het type dat naaste zijn schoenen gaat lopen en hij maakt de muziek leidend. Ik heb er alle vertrouwen in."

Ook oud-docent Yvonne Rooda omschrijft de samenwerking met Duncan als heel plezierig. “Als docent wil je maar een ding en dat is dat een leerling zelf iets wil en ook iets meebrengt naar de les. Dat deed Duncan altijd. Hij bracht een song mee waaraan hij verder wilde werken of zei: hier loop ik tegenaan, dit wil ik beter kunnen. Ik hoefde hem nooit aan te sturen.”

Een woordvoerder van AVROTROS laat weten dat Duncan volgend jaar natuurlijk acte de presence zal geven tijdens de finale in Nederland, maar dat hij de komende tijd geen Eurovisie-verplichtingen heeft. Hij kan dus met zijn manager zijn route uitstippelen. Die manager is maandag vanwege een overvolle agenda niet bereikbaar voor commentaar.