Grote brand op industrieterrein Tilburg onder controle – NOS

Grote brand op industrieterrein Tilburg onder controle - NOS
Zeer grote brand verwoest panden op industrieterrein Kraaiven Tilburg
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bd.nl te lezen.

Volgens de woordvoerder ging het om een “zeer, zéér grote brand met metershoge vlammen”. Het nablussen zal nog enkele uren gaan duren.

De brandweer is met tachtig man aanwezig om de brand te blussen en probeerde te voorkomen dat de brand zich verder zou verspreiden. Ook kregen de hulpdiensten steun van de luchtmacht.

De brand ontstond in een bakkerij. Ook een oliebedrijf, dat ernaast ligt, stond in brand. Er zijn voor zover bekend geen slachtoffers gevallen. “Dat een brand midden in de nacht uitbreekt, heeft wel als voordeel dat er geen mensen binnen zijn”, aldus de woordvoerder.

Door de plastic spullen in de drie panden was er sprake van veel rookoverlast in de omgeving. De brandweer adviseerde omwonenden hun ramen en deuren gesloten te houden. Om 4.30 uur is een NL-Alert verstuurd naar bewoners in de regio.

De brandweer heeft metingen verricht. Daarbij zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. “Maar rook is altijd slecht. Dus het advies is: blijf uit de rook.”

Om de hulpverleners de benodigde ruimte te bieden, zijn wegen afgesloten. De brandweer roept mensen ook op niet over de slangen te rijden.

De brand in een bedrijfspand aan de Zevenheuvelenweg heeft zich inmiddels verspreid naar drie naastgelegen gebouwen. (Foto: NU.nl/Jeroen Bertens)

De brandweer heeft metingen verricht. Daarbij zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. (Foto: Pro Shots)