Ruim half miljoen euro en tientallen kilos drugs gevonden in Tilburg, twee Tilburgers aangehouden – BD.nl

Ruim half miljoen euro en tientallen kilo\s drugs gevonden in Tilburg, twee Tilburgers aangehouden - BD.nl
30.000 joints, 115 kilo softdrugs en een half miljoen aan cash gevonden bij inval Tilburg
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bd.nl te lezen.

Burgemeester Theo Weterings van Tilburg geeft vrijdagmiddag aan verrast te zijn door de grootte van de vangst afgelopen woensdag. "Een uitzonderlijk grote vangst", zo typeert hij. Hij geeft aan dat de controle aan de Piusstraat werd uitgevoerd in het kader van een reguliere handhavingscontrole vanuit de gemeente.

De loodsen werden woensdagochtend 25 september doorzocht in een gezamenlijke actie van de gemeente en de poltie. In een van de loodsen werden 30.000 joints, 70 kilo wiet en 20 kilo hasj gevonden. Ook stond er een kluis in de loods, die een dag later door specialisten werd geopend. De kluis bevatte meer dan 550.00 euro cash en nog eens 25 kilo hasj.

"We zijn samen met de politie al enkele weken bezig met een handhavingsactie speciaal gericht op de controle van opslaglocaties en kleine bedrijfspanden. Daar paste deze controle in", legt hij uit.

In een andere loods, op hetzelfde perceel, vond de politie een hoeveelheid, ‘zo op het oog dure, sieraden en horloges’. In de boxen stonden ook nog vier motoren en een jetski. Ook is er een vuurwapen gevonden. De goederen en het vuurwapen zijn allemaal in beslag genomen.

Dure sieraden en horlogesWoensdagochtend om halfelf betrad de politie een perceel aan de Piusstraat met daarop twee loodsen. In een van de loodsen werden dertigduizend joints, zeventig kilo hennep en twintig kilo hasj gevonden. In de loods was op dat moment de huurder, een 48-jarige Tilburger, aanwezig. Hij werd aangehouden. In de loods stond ook een kluis. De eigenaar, de aangehouden verdachte, weigerde deze te openen.

De politie heeft in 2 loodsen aan de Piusstraat in Tilburg drugs, cash en luxe goederen als sieraden, horloges, motoren en een jetski aangetroffen.

In een tweede loods stuitten agenten op een tweede kluis. Daarin lagen meerdere, volgens de politie, op het oog dure sieraden en horloges. In de loodsen stonden ook nog vier motoren en een jetski. De politie vond ook een vuurwapen. De gevonden joints, hennep en hasj zijn in beslag genomen en afgevoerd. Ook de de andere spullen zijn in beslag genomen.

Kluis bewaaktDe kluis die de aangehouden verdachte niet wilde openen, bleef na de vondst door de politie achter in de loods. Dit onder bewaking. In de loop van de nacht van woensdag op donderdag werd in de buurt van de loodsen de tweede verdachte, een man van 44 uit Tilburg, aangehouden. Hij gedroeg zich volgens de politie verdacht in de buurt van de loodsen. Het bleek te gaan om de huurder van de tweede loods.

Toen specialisten de afgesloten kluis donderdagavond wisten te openen, bleek daar 550.000 euro aan contanten in te liggen en 25 kilo hasj. Er kon volgens de politie geen deugdelijke verklaring worden gegeven voor de grote hoeveelheid geld in de kluis. De twee aangehouden verdachten kennen elkaar volgens een woordvoerder van de politie heel goed.

Eerdere vondstIn november vorig jaar deed de politie ook al een enorme drugsvondst in Tilburg. In een bedrijfspand aan de Kooikerstraat Tilburg werden toen duizenden voorgedraaide joints, henneptoppen en blokjes hasj gevonden. Het ging toen om de voorraad van coffeeshopbedrijf The Grass Company.

WitwassenDe nu aangehouden mannen worden verdacht van het bezitten van drugs. De 48-jarige Tilburger wordt daarbij ook verdacht van witwassen. De recherche, waaronder financieel specialisten, doen verder onderzoek in de zaak.