Zoekactie naar inzittenden van op A58 achtergelaten auto na schietincident in Tilburg, niemand aangehouden – BD.nl

Zoekactie naar inzittenden van op A58 achtergelaten auto na schietincident in Tilburg, niemand aangehouden - BD.nl
In lucht geschoten in Tilburg, politie vindt mogelijk betrokken auto gecrasht terug op A58
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bd.nl te lezen.

Er zat niemand meer in het voertuig. De politie onderzoekt of de auto inderdaad bij de schietpartij betrokken was.

Niet veel later kreeg de politie informatie dat de witte Audi tegen een vangrail op de A58 is gereden, waarbij deze in de tegengestelde richting van de rijbaan stond. Het lijkt erop dat de vluchters dus ook hier enige tijd tegen het verkeer in reden. Bij het benaderen van het gecrashte voertuig trokken agenten hun vuurwapens. De inzittenden bleken echter de snelweg te zijn overgestoken en te voet zijn gevlucht. In de door de politie in beslag genomen Audi vonden rechercheurs patronen en een patroonhouder.

De rechterrijstrook op de A58 tussen Tilburg-Centrum-Oost en Tilburg-Centrum West was enige tijd dicht vanwege het politieonderzoek.

Tijdens de zoekactie naar de verdachten zette de politie s avonds laat korte tijd rijbanen van de A58 af. Een politiehelikopter verleende geruime tijd assistentie vanuit de lucht bij het zoeken, dat in het donker gebeurde. Alle maatregelen bleken tevergeefs: de gezochte inzittenden vatte de politie niet in de kraag, zo liet de politievoorlichter vrijdagochtend al weten. Uit onderzoek blijkt dat de witte Audi niet als gestolen staat geregistreerd.