Subsidie studievereniging Utrecht stopgezet door kwetsende liederen

Het bestuur van U.A.V. zegt begrip te hebben voor de beslissing van de UU en er vertrouwen in te hebben dat de band hersteld zal worden. De vereniging zal de seksistische liederen schrappen uit het liedjesboek.

Maar naast kwetsende liedjes lijkt er meer mis bij het introkamp. „Het kamp heeft trekjes van een ontgroening”, vertelt een mannelijke student, die anoniem wil blijven. „Mensen moesten vorig jaar geblinddoekt een parcours afleggen en er werd met andijvie naar eerstejaars gegooid.” Volgens de student waren de hygiënische voorzieningen minimaal en stopt de feestmuziek maar twee uur per nacht waardoor uitrusten onmogelijk is. „Het was zwaarder dan verwacht.”

Decaan Hoekstra wil nog niks zeggen over mogelijk meer wantoestanden. „Voor ons waren de liedteksten al voldoende aanleiding om in te grijpen. Nader onafhankelijk onderzoek is bedoeld om na te gaan of er meer zaken spelen.”

De locatie van het introductiekamp van de studie Aardwetenschappen.

Ook een vrouwelijke studiegenoot beleefde niet het introkamp waar ze op had gehoopt. „Ze belde me huilend op vanaf het kamp. Ze voelde zich ontzettend onprettig”, vertelt haar vader. „Als ouder is dat verschrikkelijk om te horen. Je bent machteloos.”

Utrecht at Twitter: