Zo ziet De Neude er straks uit tijdens het EK Beachvolleybal

Zo ziet De Neude er straks uit tijdens het EK Beachvolleybal
Zo ziet De Neude er straks uit tijdens het EK Beachvolleybal
Wethouder Paulus Jansen liet zien hoe het stadion midden op het plein zal verrijzen. Ook bezocht het gezelschap enkele ondernemers aan het plein, waarmee tijdens het EK nauw wordt samengewerkt.
Het DELA EK Beachvolleybal staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een groot landelijk volleybalevenement waarbij drie Olympische volleybaldisciplines worden verenigd: Het DELA EK Beachvolleybal, het WK Zitvolleybal én het EK-volleybal voor jongens onder 20 jaar. Deze drie toernooien worden in dezelfde week gespeeld op bijzondere locaties door het hele land. In het laatste weekend komen alle toernooien bijeen op een centrale locatie: de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

In 2015 genoten veel Nederlanders van het WK Beachvolleybal in eigen land. Tijdens het toernooi zaten de stadions bomvol en keken ook nog eens meer dan een miljoen mensen live naar de finale Nederland tegen Brazilië op tv. Dat succes smaakte naar meer, en drie jaar later organiseert de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) samen met sportmarketingbureau TIG Sports met het EK Beachvolleybal 2018 opnieuw een groot titeltoernooi.

Het DELA EK Beachvolleybal wordt sinds midden jaren negentig jaarlijks georganiseerd. Nederland won vier keer goud bij de heren (Marko Klok en Michiel van der Kuip in 1995 en Reinder Nummerdor en Richard Schuil van 2008 t/m 2010) en twee keer goud bij de dames (Sanne Keizer en Marleen van Iersel in 2012 en Madelein Meppelink en Marleen van Iersel in 2014).

Het DELA EK is voor de atleten van Beachvolleybal Team Nederland hét hoofddoel van 2018.

Utrecht at Twitter: