Utrecht heeft 4,2 miljoen euro over voor Vueltastart in 2020

Utrecht heeft 4,2 miljoen euro over voor Vueltastart in 2020
‘Nederlandse provincies leggen geld opzij voor komst Vuelta a España’
BREDA / DEN BOSCH – Rijden de grote namen van het wielrennen straks door het Brabantse landschap? Wel als het aan het provinciebestuur ligt. Samen met de provincie Utrecht probeert Brabant twee etappes van de Spaanse wielerkoers de Vuelta in 2020 binnen te halen. Dat meldt BN/DeStem.

Het provinciebestuur zou volgens de krant al een miljoen euro opzij hebben gelegd voor het wielerspektakel. Ook de gemeenten Den Bosch en Breda zouden geld moeten bijdragen, samen zo’n 1,25 miljoen euro. 

Volgens het plan zou er een etappe door West-Brabant moeten lopen, met vermoedelijk Breda als finish en/of startplek. Ook zou er een etappe vanuit Brabant naar Utrecht moeten komen. 

Utrecht en Noord-Brabant gaan vol voor Vuelta 2020

Overigens heeft de provincie niet alles zelf in de hand. Het bestuur van de wielerkoers moet nog bepalen waar de etappes worden gereden. 

Geen detailsDe provincie wil tegen Omroep Brabant geen details naar buiten brengen. Volgens een woordvoerder heeft een plan tijdelijk op internet gestaan, maar dat was een foutje. 

Op de hoogte blijven van het nieuws in Brabant? Meld je aan voor de dagelijkse nieuwsbrief!

In totaal dragen de overheden dan 6,4 miljoen euro bij, private partijen zouden ook nog 6 miljoen euro moeten inleggen. De gemeente Utrecht wilde nog niet reageren op het genoemde bedrag omdat er formeel nog geen beslissing over zou zijn genomen.

De plannen van Utrecht en Noord-Brabant zijn niet nieuw. Al in 2016 werden de ambities uitgesproken vanuit beide provincies.


Utrecht at Twitter: