Neude in Utrecht krijgt stadion voor EK Beachvolleybal

Het tweetal gaf tijdens de ontmoeting de officiële aftrap van het DELA EK Beachvolleybal dat van 15 tot en met 22 juli gehouden wordt in Utrecht, Den Haag, Apeldoorn en Rotterdam.

Wethouder Paulus Jansen liet zien hoe het stadion midden op het plein zal verrijzen. Ook bezocht het gezelschap enkele ondernemers aan het plein, waarmee tijdens het EK nauw wordt samengewerkt.

Het DELA EK Beachvolleybal wordt sinds midden jaren negentig jaarlijks georganiseerd. Nederland won vier keer goud bij de heren (Marko Klok en Michiel van der Kuip in 1995 en Reinder Nummerdor en Richard Schuil van 2008 t/m 2010) en twee keer goud bij de dames (Sanne Keizer en Marleen van Iersel in 2012 en Madelein Meppelink en Marleen van Iersel in 2014).

Wethouder Jansen: “Ik ben er bijzonder trots op dat Utrecht na het succes van het EK Vrouwenvoetbal 2017 komend jaar opnieuw gaststad is van een internationaal topsportevenement als het EK Beachvolleybal. Samen met de andere speelsteden Rotterdam, Den Haag en Apeldoorn biedt Utrecht met de Neude een prachtig decor. We gaan er met alle Utrechtse volleyballiefhebbers, de horecaondernemers en alle bezoekers een geweldig feest van maken.”

U gebruikt een adblocker.Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!


Utrecht at Twitter: