Edison-winnares Roxeanne Hazes op Bevrijdingsfestival Utrecht

Edison-winnares Roxeanne Hazes op Bevrijdingsfestival Utrecht
Roxeanne wilde geen speech voorbereiden
Archieffoto van het Bevrijdingsfestival in Transwijk. Roxeanne Hazes zal optreden tijdens het Bevrijdingsfestival in Utrecht op 5 mei in Park Transwijk. De zangeres won op maandag een Edison in de categorie beste Nederlandstalig. Het is de 26e editie van het Bevrijdingsfestival. Roxeanne Hazes zal optreden tijdens het Bevrijdingsfestival in Utrecht op 5 mei in Park Transwijk. De zangeres won op maandag een Edison in de categorie beste Nederlandstalig. Het is de 26e editie van het Bevrijdingsfestival.

Roxeanne Hazes, dochter van André Hazes, bracht vorig jaar haar debuutalbum ‘In Mijn Bloed’ uit. Ze kreeg de Edison-prijs voor de single met dezelfde naam als haar album.

Roxeanne wilde geen speech voorbereiden

Naast muziek is er ook altijd een inhoudelijk programma wat verdieping biedt rondom het thema vrijheid op het festival. Zo zijn er in aanloop naar 5 mei en op het festival zelf Vrijheidscolleges te bezoeken. De landelijke opening van de reeks colleges wordt verzorgd door Femke Halsema op 27 maart in TivoliVredenburg in Utrecht.

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).

FacebookTwitterE-mailWhatsapp LinkedIn Roxeanne Hazes wint eerste Edison in nieuwe categorie Nederlandstalig ANP dinsdag 13 februari 2018 | NOS | Redactie In Amsterdam zijn de Edison-popprijzen uitgereikt, met voor het eerst een bronzen Edisonbeeldje voor de beste Nederlandstalige productie. Die ging naar Roxeanne Hazes voor haar single In mijn bloed.

“Onze monden vielen open”, schrijft de jury. “Hazes vindt zichzelf opnieuw uit als kwetsbare popdiva die put uit rock, pop, levenslied, R&B en dance.”

Singer-songwriter Naaz en rapper Ronnie Flex vielen ieder twee keer in de prijzen. Naaz kreeg een Edison als beste nieuwkomer en voor de beste videoclip. Ronnie Flex ontving twee beeldjes voor zijn plaat Rémi, die voor het beste album en die voor de beste hiphopplaat.

Roxeanne Hazes wint eerste Edison in nieuwe categorie Luister live Toevoegen aan afspeellijst

De andere winnaars zijn Chef’Special (categorie pop), Di-rect (rock), Yellow Claw (dance), Thomas Azier (alternative), Tino Martin (volksmuziek) en Wulf (song). De oeuvre-Edison ging naar Nederlandstalige rappionier Extince, onder meer bekend van de hit Spraakwater (1995)

De jury bestond uit muziekjournalisten en radiomakers onder leiding van NPO Radio 2-dj Ruud de Wild.


Utrecht at Twitter: