Het gloednieuwe Stationsplein Utrecht is geopend: zo ziet het eruit

Eerst gingen Hoog Catharijne en Utrecht Centraal vrijwel ongemerkt in elkaar over. Nu zijn deze twee delen losgeknipt.

De komende maanden wordt er nog gewerkt aan de gevel van Hoog Catharijne, krijgt het bollendak nog verlichting en worden de laatste bollen geplaatst.

Het plein moet als nieuwe schakel gaan dienen tussen de binnenstad, Hoog Catharijne en station Utrecht Centraal.

De komende tijd openen verschillende horecazaken de deuren zoals Vapiano, Manneken Pis, Five Guys en The Seafood Bar. Ook komen Doner Company, Noedelrestaurant Wagamama, TGI Fridays, Noodle Bar en lunchroom Green Pavilion aan het Stationplein.

Het bollendak is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten, een architectenbureau uit Rotterdam.

Het gloednieuwe Stationsplein in Utrecht is zojuist geopend. Om 15.00 uur wandelden de eerste mensen onder het reuzendak over het plein. Het plein is wel slechts gedeeltelijk open, de komende maanden wordt er nog gewerkt aan de rest. Het gloednieuwe Stationsplein in Utrecht is zojuist geopend. Om 15.00 uur wandelden de eerste mensen onder het reuzendak over het plein. Het plein is wel slechts gedeeltelijk open, de komende maanden wordt er nog gewerkt aan de rest.

Hoog Catharijne en Utrecht Centraal gingen altijd vrijwel ongemerkt in elkaar over, maar zijn nu ‘losgeknipt’. De bekende patatstraat, tussen het winkelcentrum en het station, sluit ook vandaag. De komende maanden wordt er nog gewerkt aan de gevel van Hoog Catharijne, krijgt het dak nog verlichting en worden de laatste bollen geplaatst. Het plein moet als nieuwe schakel gaan dienen tussen de binnenstad, Hoog Catharijne en station Utrecht Centraal.

Er komt een hoop horeca aan het plein, de komende tijd openen verschillende zaken de deuren. Zo heeft Vapiano, het bekende Italiaanse fastfoodconcept, bekendgemaakt de deuren te openen op 15 maart. De bekende frieten van Manneken Pis zijn ook vanaf maart op het Stationsplein te verkrijgen. Deze maand opent hamburgerketen Five Guys nog een vestiging aan het plein, en ook eerder maakte The Seafood Bar bekend in februari te openen.

Ook komen Doner Company, Noedelrestaurant Wagamama, TGI Fridays, Noodle Bar en lunchroom Green Pavilion aan het Stationplein. En voor alle mensen die liever zelf koken; er komt ook een vestiging van Albert Heijn.

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).


Utrecht at Twitter: