Oud-raadslid Stadsbelang Utrecht Wim Oostveen (64) overleden

De vastgoedman was al langere tijd ernstig ziek. Vorige week werd bekend dat zijn gezondheid achteruit ging. Hij was nog wel kandidaat-raadslid voor de komende verkiezingen, maar trok zich terug vanwege zijn ziekte.

Vorig jaar stapte Oostveen tijdelijk terug uit de gemeenteraad. Hij wilde vanwege een privéconflict met de gemeente belangenverstrengeling voorkomen.

Oud-raadslid Wim Oostveen van Stadsbelang Utrecht is overleden

Stadsbelang Utrecht schrijft dat Oostveen een grote rol heeft gespeeld in het oprichten van de partij. “Hij gaf samen met Cees Bos, de partijvoorzitter, de aanzet om de politiek in Utrecht te voorzien van een lokale stem. Wim was een man met zijn hart op zijn tong. Tijdens vergaderingen vaak minder genuanceerd en vooral duidelijk.”

In de nacht van 10 op 11 maart is Wim Oostveen overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker. Hij was medeoprichter van Stadsbelang Utrecht en in de periode 2014 – 2016 raadslid in de gemeenteraad Utrecht.

In zijn afscheidsbrief van 7 maart op Nieuws 030 schrijft Oostveen dat Utrecht hem veel heeft gegeven. ‘Het bood mij de kans om van een jochie uit een groot gezin dat opgroeide in Lombok, een bedrijf op te bouwen dat mij en mijn kinderen een toekomst kon geven.’ Oostveen schrijft verder dat hij Stadsbelang Utrecht mede heeft opgericht omdat hij een bijdrage wilde leveren aan een goed stadsbestuur. ‘In de gemeenteraad voelde ik mij thuis. Het was voor mij de plek waar ik me kon inzetten voor de Utrechters die van hun stad houden.’ Volgens Oostveen moest hij opstappen omdat de VVD en D66 hem beschuldigden van ‘onvervalste belangenverstrengeling’. Onzin, aldus Oostveen. ‘Ik zat niet in de raad om mijn zakken te vullen of om aan vriendjespolitiek te doen. Integendeel ik zat daar omdat soort zaken te bestrijden.’ Oostveen staat weliswaar nog wel op de lijst van Stadsbelang Utrecht maar hij doet niet echt mee. ‘Mijn toekomst ligt vast, ik moet u gaan verlaten. Een kwaadaardig ziekte heeft alles van me weggenomen en stelt me niet in staat door te gaan. Ik neem daarom afscheid van u en wens u en allen die van Utrecht houden een goed leven en veel voorspoed.’


Utrecht at Twitter: