Vertel, wat is jouw favoriete terras in Utrecht?

Vertel, wat is jouw favoriete terras in Utrecht?
Vertel, wat is jouw favoriete terras in Utrecht?
Van populaire plekken als de Neude en Janskerkhof tot verborgen plekjes die nog niet door heel Utrecht zijn ontdekt: Utrecht heeft ontzettend veel terrassen. Nu het terrassenseizoen langzaam maar zeker nadert, willen we graag weten wat jouw favoriet is.

Tijdens het paasweekend wordt het terrassenseizoen afgetrapt met een heus Terrassen Festival en vanaf ongeveer half april staat de Neude weer vol met stoelen en tafels om veroverd te worden door zonaanbidders. Wij vroegen ons daarom af wat jullie favoriete terrassen zijn.

Ben jij bij de kleinste zonnestraal al te vinden op het terras van café De Zaak ? Zit je het liefst bij Roost aan de Singel? Is SOIA jouw favoriet? Of heb je een heel ander lievelingsterras? Hoe dan ook: we willen het weten! Laat het in een reactie onder dit bericht weten, of mail naar utrecht@indebuurt.nl. Uiteraard lees je de reacties binnenkort op indebuurt Utrecht.

ps: Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuw lievelingsterras, dan hebben we hier wat tips voor je:

Wij kunnen niet wachten totdat het terrassenseizoen geopend is en we weer hele middagen met biertjes, lekkere happen en goed gezelschap in de zon kunnen bivakkeren. De organisatie van onder andere Fonteyn Festival en craftbeerfestival Mother’s Finest denkt er ook zo over en daarom trappen ze op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart het seizoen af met een heel fijn feestje: de eerste editie van Terrassen Festival op het Janskerkhof.

Wat je van het festival kunt verwachten? Live muziek, goed eten, heerlijke drankjes. Zo is er een cocktailbar, wijnbar en speciaalbierbar en kun je bij verschillende foodtrucks een bodempje leggen voor al dat vloeibare lekkers.

Het Terrassen Festival vindt plaats op vrijdag 30 maart (van 17.00 tot 01.00 uur) en zaterdag 31 maart (van 13.00 tot 01.00 uur) op het Janskerkhof. De toegang voor het evenement is gratis. Voor een bierglas betaal je €4,- borg, maar als je die weer inlevert als je weggaat krijg je dat bedrag gewoon weer terug.

ps: Mocht je daarna de smaak van het terrashangen te pakken hebben, dan hebben we nog wat fijne tips voor je:


Utrecht at Twitter: