Dit verdient een gemeenteraadslid in Utrecht

Dit verdient een gemeenteraadslid in Utrecht
Dit verdient een gemeenteraadslid in Leiden
Afgelopen zondag – 11 maart – maakte Arjen Lubach een item over het salaris van gemeenteraadsleden. Wij vroegen ons meteen af: wat verdient een gemeenteraadslid in Woerden nou eigenlijk?

Een gemeenteraadslid krijgt een vergoeding voor zijn of haar werk. Deze vergoeding is afhankelijk van het aantal inwoners van de stad. Gemeente Woerden heeft 51.622 inwoners. Daarom vallen wij in categorie 5: een gemeente met 40.001 tot 60.000 inwoners. De vergoeding die hierbij hoort en die onze gemeenteraadsleden dus krijgen per maand is: €1.248,42. Dat is een flink verschil met de burgemeester en de wethouders. De burgemeester verdient bijvoorbeeld €8.660,52 per maand, lees hier meer.

Een gemeenteraadslid krijgt een vergoeding voor zijn of haar werk. Deze vergoeding is afhankelijk van het aantal inwoners van de stad. Gemeente Leiden heeft 121.562 inwoners. Daarom vallen wij in categorie 7: een gemeente met 100.001 tot 150.000 inwoners. De vergoeding die hierbij hoort en die onze gemeenteraadsleden dus krijgen is: €1.658,52. Dat is een flink verschil met de burgemeester en de wethouders. De burgemeester verdient bijvoorbeeld €9.955,80 per maand, hierover lees je hier meer.

Naast deze werkvergoeding zijn er ook nog enkele andere vergoedingen te krijgen. Zo krijgt elk gemeenteraadslid een onkostenvergoeding van €170,17. Werken als gemeenteraadslid is trouwens ook geen fulltime functie, veel gemeenteraadsleden hebben ernaast nog een baan.

Bron cijfers: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Afgelopen zondag – 11 maart – maakte Arjen Lubach een item over het salaris van gemeenteraadsleden. Wij vroegen ons af: wat verdient een gemeenteraadslid in Leiden? We zochten het uit. 

Afgelopen zondag (11 maart) maakte Arjen Lubach een item over het salaris van gemeenteraadsleden. Wij vroegen ons af: wat verdient een gemeenteraadslid in Delft? We zochten het uit. 

Benieuwd naar wie de lijsttrekkers deze gemeenteraadsverkiezingen zijn? Zij deelden hun favoriete plekjes van Leiden met ons.

Een gemeenteraadslid krijgt een vergoeding voor zijn of haar werk. Deze vergoeding is afhankelijk van het aantal inwoners van de stad. Gemeente Delft heeft iets meer dan 101.000 inwoners. Daarom vallen wij in categorie 7: een gemeente met 100.001 tot 150.000 inwoners. De vergoeding die hierbij hoort en die onze gemeenteraadsleden dus krijgen is: €1.658,52 bruto. Dat is een flink verschil met de burgemeester en de wethouders. De burgemeester verdient bijvoorbeeld  €9955,80 per maand, hier lees je er meer over.

Bron cijfers: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties 

Werken als gemeenteraadslid is trouwens ook geen fulltime functie, veel gemeenteraadsleden hebben ernaast nog een baan.

Bron cijfers: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties 


Utrecht at Twitter: