Ernstige verkeershinder tijdens avondspits rondom Utrecht: Stel reis uit

Rond 17.30 uur werden twee rijstroken op de A28 vrijgegeven, nadat eerder de hele weg dicht was. De rechterrijstrook en afrit Leusden blijven afgesloten voor de spoedreparatie, meldt Rijkswaterstaat. 

Een vrachtwagen reed dinsdagochtend tegen de pijler van een viaduct. De chauffeur overleed bij dat ongeval.

LIVE: Veel hinder Utrecht door afsluiting A28

Er wordt hard gewerkt aan het vervangen van de barrier inclusief de rimob. Ook staat de gehele asfaltploeg al klaar om het wegdek te vervangen #A28 R 19,4

GEVAAR Het ingesloten verkeer werd over de linkerrijstrook langs het ongeval geleid. De overige rijstroken van Utrecht naar Amersfoort vanaf Leusden-Zuid werden volledig afgesloten. De weg blijft nog tot ongeveer 18.00 uur dicht door lastige berging, schade aan het viaduct, geleiderail en asfalt en de verdere afhandeling van het ongeval. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

Door de botsing kwam de bestuurder bekneld te zitten in de cabine. Via Twitter liet de politie Utrecht weten dat hulpdiensten probeerden bij de bestuurder te komen, maar om 12.13 uur meldde de politie dat de chauffeur was overleden. 

Verkeer bij Utrecht moet dinsdag rekening houden met een zeer zware avondspits. Oorzaak is het ongeluk op de A28 bij Leusden. De rijbaan blijft tot ver in de avondspits dicht. Daardoor verwachten we lange files op alle (snel)wegen in de regio.

NIET FILMEN Rond de ongevalslocatie werden anti-kijkschermen gezet. De politie riep bestuurders op om het ongeval niet rijdend te filmen. „Doe dit niet, er wordt hiervoor bekeurd." 

Doorgaand verkeer kan Utrecht voorlopig beter mijden. Omdat het verkeer op de A28 vastloopt verwachten we ook veel hinder op de A27 (oostkant van de stad) waardoor ook op de daar op aansluitende A12 en A2 files zullen ontstaan. Ook alle lokale en regionale wegen zullen vastlopen.

AS Media AS Media AS Media AS Media AS Media Simon Kreijns Simon Kreijns Simon Kreijns Vrachtwagenchauffeur overleden na botsing op viaduct A28 13-03-2018, 11:25 | Van de redactie AMERSFOORT Bij een ongeluk op de A28 is dinsdag een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. De vrachtwagen botste dinsdagochtend frontaal op een pilaar van een viaduct op de A28 tussen Amersfoort en Leusden.

Rijkswaterstaat adviseert forenzen de reis voorlopig even uit te stellen. Op de omleidingsroutes (via Hilversum of via Barneveld) worden al snel files verwacht. Het is daarom verstandiger om pas na de grootste stroom te gaan rijden. Vanaf ongeveer 19.00 uur zullen de files snel korter worden rondom Utrecht.

GEVAAR Het ingesloten verkeer werd over de linkerrijstrook langs het ongeval geleid. De overige rijstroken van Utrecht naar Amersfoort vanaf Leusden-Zuid werden volledig afgesloten. De weg blijft nog tot ongeveer 18.00 uur dicht door lastige berging, schade aan het viaduct, geleiderail en asfalt en de verdere afhandeling van het ongeval. 

Update 16:48 uurRijkswaterstaat hoopt rond 17.15 uur twee rijstroken vrij te kunnen geven. Voor herstelwerk blijft de afrit Leusden nog wel dicht.

Door de botsing kwam de bestuurder bekneld te zitten in de cabine. Via Twitter liet de politie Utrecht weten dat hulpdiensten probeerden bij de bestuurder te komen, maar om 12.13 uur meldde de politie dat de chauffeur was overleden. 

Er zijn weer twee rijstroken open op de A28: verkeer kan dus weer passeren. Vanwege een oliespoor en herstelwerk houdt Rijkswaterstaat een rijstrook en de afrit Leusden voorlopig afgesloten.

A28 bij Leusden dicht nadat vrachtwagen viaduct ramt, chauffeur overleden

De files rondom Utrecht zijn lang. Met name op de A12 en de A27 (alternatieven) is de extra reistijd nog fors.

De A28 bij Leusden-Zuid is nog tot zeker 18.00 uur dicht, meldt Rijkswaterstaat. “Lastige berging, schade aan viaduct, geleiderail en asfalt en de verdere afhandeling van het ongeval”, zijn volgens Rijkswaterstaat de redenen voor de langdurige wegafsluiting. 

De files bij Utrecht zijn inmiddels wel verdwenen, maar op de A28 zelf blijft het behelpen. Vanwege een spoedreparatie wordt het verkeer daar over twee rijstroken geleid. De hinder is nog altijd fors.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse en een traumahelikopter werd opgeroepen maar ook weer geannuleerd nadat duidelijk was dat de bestuurder het ongeluk niet had overleefd. Het slachtoffer zit nog steeds bekneld in de cabine van de gevouwen vrachtwagen. 

De herstelwerkzaamheden zijn nog altijd bezig, maar de file lost door het lagere verkeersaanbod inmiddels wel op. Automobilisten moeten nog rekening houden met een minuut of tien vertraging: omrijden is de moeite meer.

De afsluiting zorgde voor files op de nabijgelegen wegen, ook ontstond er een zogeheten kijkersfile. Doordat de weg nog is afgesloten tot in de avondspits is de verwachting dat het een zeer drukke spits wordt rond Utrecht, Amersfoort en Leusden

De zon laat zich vandaag weer zien. Het stof mag van de zonnebril geveegd worden, want die zou je zomaar nodig kunnen hebben. Veel meer dan 175 kilometer file op de snelwegen verwachten wij niet.

Een berger gaat eerst de truck een stuk terug trekken zodat het slachtoffer bevrijd kan worden. De chauffeur was de enige inzittende. De politie heeft grote witte schermen geplaatst bij de plaats van het dodelijk ongeluk. 

A28 tot 18.00 uur dicht na dodelijk ongeluk bij Leusden

Bij een lichte spits wordt tot 150 km verwacht. De normale knelpunten hebben files.

Vrachtwagen knalt tegen viaduct: A28 bij Leusden-Zuid dicht tot avondspits

De zon laat zich regelmatig zien, het weer zal dan ook zeker geen roet in het eten gooien tijdens de avondspits.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.


Utrecht at Twitter: