Scooterrijder die FC Utrecht-speler Leeuwin aanreed moet vier weken cel in

De scooterrijder reed op die bewuste dag op het terrein bij het trainingscomplex van stadion Galgenwaard. Volgens getuigen zou de man 50 kilometer per uur rijden. Daarnaast zou hij over de weg slingeren, zodat voetgangers moesten uitwijken. Meerdere mensen waarschuwden de man, maar hij remde niet af.

Een speler wist weg te stappen om een aanrijding te voorkomen. Leeuwin probeerde de 19-jarige ook te ontwijken, maar desondanks reed deze frontaal en met hoge snelheid om hem in.

De voetballer hield er een gescheurd trommelvlies aan over, waar hij zes weken van moest herstellen. Na de aanrijding probeerde de man direct weg te rijden, maar supporters en spelers van FC Utrecht wisten de man te overmeesteren.

De 19-jarige man moest vrijdag terechtstaan voor het veroorzaken van gevaar op de dag en voor heling van de scooter. Het kenteken van de scooter stond geregistreerd als gestolen, maar omdat er onduidelijkheid was over het merk van het voertuig, kon niet worden bewezen dat de scooter ook daadwerkelijk was ontvreemd.

De scooterrijder kon hier in de rechtszaal geen duidelijkheid over geven. Ook kon hij zich niet verantwoorden voor zijn volstrekt onverantwoorde, levensgevaarlijke gedrag, aldus de rechter.

De man zou bij de politie hebben verklaard: “Hij ging niet aan de kant, toen knalde ik tegen hem op”. De 19-jarige ontkent dat hij te hard zou hebben gereden, te zijn gewaarschuwd door omstanders en kankerutrecht zou hebben geroepen. De man gaf wel toe dat zijn rechterrem het niet goed deed.

Op basis van de vele getuigenverklaringen achten de officier van justitie en de rechter bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan het veroorzaken van gevaar op de weg. De man heeft een strafblad, waardoor de rechter een onvoorwaardelijke celstraf van vier weken op zijn plaats vindt. Daarnaast moet de man 4.100 euro aan Leeuwin betalen, voor zowel materiële als immateriële kosten.

Ramon Leeuwin werd afgevoerd in de ambulance. Foto: Robert Oosterbroek / DUIC De 19-jarige man die op 30 juni 2017 FC Utrecht-speler Ramon Leeuwin aanreed met zijn scooter, is vrijdag veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van vier weken. Ook moet hij een vordering betalen van 4100 euro. De 19-jarige man die op 30 juni 2017 FC Utrecht-speler Ramon Leeuwin aanreed met zijn scooter, is vrijdag veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van vier weken. Ook moet hij een vordering betalen van 4100 euro.

Op de vrijdagmiddag reed de verdachte met een scooter op het terrein bij het trainingscomplex van stadion Galgenwaard. Volgens getuigen reed de man ruim 50 kilometer per uur. Hij slingerde over de weg zodat voetgangers moesten uitwijken. Hoewel diverse mensen hem waarschuwden remde hij niet af. Een andere speler wist nog weg te stappen om een aanrijding te voorkomen. Ook Ramon Leeuwin probeerde de scooterrijder te ontwijken maar deze reed frontaal en met hoge snelheid op hem in.

Hij hield er een gescheurd trommelvlies aan over, met gemiste wedstrijden en een herstelperiode van zes weken tot gevolg. Na de aanrijding probeerde de man te vluchten maar supporters en spelers van FC Utrecht wisten hem te overmeesteren.

Vandaag moest de verdachte niet alleen terecht staan voor het veroorzaken van gevaar op de weg, maar ook voor heling van de scooter. Op de scooter zat een kentekenplaat van een scooter waarvan aangifte van diefstal was gedaan. Omdat er onduidelijkheid was over het merk van de scooter kon dit feit niet bewezen worden.

De verdachte, die niet bij de zitting aanwezig was, kon hier ook geen duidelijkheid over geven. Hij kon zich ook niet verantwoorden voor het volstrekt onverantwoorde, levensgevaarlijke gedrag, zoals de rechter het typeerde. Bij de politie had de verdachte verklaard: Hij ging niet aan de kant, toen knalde ik tegen hem op. Hij ontkende te hard te hebben gereden, te zijn gewaarschuwd en ‘kankerutrecht’ geroepen te hebben. Wel gaf hij toe te hebben gemerkt dat de rechterrem het niet goed deed.

Op basis van de vele getuigenverklaringen vonden zowel de officier van justitie als de rechter bewezen dat de man zich schuldig had gemaakt aan het veroorzaken van gevaar op de weg. In combinatie met zijn strafblad is hiervoor een onvoorwaardelijke celstraf van vier weken op zijn plaats. Ook moet de verdachte een bedrag van 4100 euro aan Leeuwin betalen, voor zowel materiële als immateriële kosten.

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).


Utrecht at Twitter: