Ayoub fit voor Feyenoord, zorgen om Emanuelson, Strieder en Klaiber

Yassin Ayoub speelt komende zondag tegen zijn toekomstige werkgever. Met FC Utrecht treedt hij aan tegen Feyenoord en de belangen zijn groot voor de spelmaker. Hij wil met een Europees ticket uit de Domstad vertrekken en de vierde plek op de ranglijst overnemen.  “Het gaat om de drie punten, toch? Of als jij me er zes belooft. Dan ga ik nog harder werken”, aldus Ayoub, die verder geen bijzondere gevoelens heeft bij het duel, tegenover AD. Mogelijk wacht hem een bijzonder onthaal in De Kuip. “Het maakt echt niet uit of het een Yassin Ayoub-show gaat worden of niet. Ik zit er niet op te wachten, niet op te hopen, dat ze me gaan toezingen.”

Ayoub zal FC Utrecht na zes seizoenen gaan verlaten. De middenvelder laat er geen twijfel over bestaan: tot het einde van zijn contract zal hij zich volledig inzetten voor de club. “Het gaat erom dat FC Utrecht het hoogst haalbare heeft en dat is de Europa League. Wanneer ik met een goed gevoel naar Rotterdam-Zuid ga? Met dat ticket.”

Het maakt echt niet uit of het een Ayoub-show gaat worden

VERHOOGDE ODDS! Pak 50(!) keer je inzet als Ajax van PSV wint! KLIK HIER!

Yassin Ayoub wacht zondag een bijzonder duel. De middenvelder neemt het zondag met FC Utrecht op tegen zijn nieuwe werkgever Feyenoord.

Yassin Ayoub gaat zondag voor het laatst als speler van FC Utrecht naar De Kuip. Vanaf 1 juli is hij zelf Feyenoorder, al probeert hij het bijzondere van deze confrontatie zoveel mogelijk te downplayen. “Het gaat om de 3 punten, toch? Of als jij me er 6 belooft. Dan ga ik nog harder werken”, zegt hij tegen De Stentor.

Feyenoord kan in het duel met nummer vijf FC Utrecht evenmin beschikken over de geschorste Steven Berghuis. Trainer Giovanni van Bronckhorst noemde Jens Toornstra, Bilal Basaçikoglu en Jean-Paul Boëtius als mogelijke vervangers. ”Zij zijn allemaal een ander type speler dan Steven, maar ze kunnen allemaal op die positie spelen.”

Utrecht at Twitter: