Feyenoord verslaat FC Utrecht in strijd om plek vier

Omdat ook Nicolai Jörgensen en Sam Larsson trefzeker waren, boekte Feyenoord een overtuigende 3-1 thuiszege op FC Utrecht, dat dankzij een buitenspeldoelpunt van Cyriel Dessers nog wel op 1-1 kwam.

De treffer van Van Persie was technisch fraai. De aanvallende middenvelder controleerde een lange bal van Sven van Beek op zijn borst en had vervolgens erg weinig tijd nodig om doeltreffend uit te halen.

“Het was een prachtige bal van Sven, hij legde hem precies in de loop”, zei Van Persie tegen FOX Sports. “Ik kon hem op mijn borst goed meenemen. Dan is het pasjes tellen en schieten.”

Video: Van Persie over toekomst bij Feyenoord: We gaan relaxed kijken wat Feyenoord en ik willen

Aan de bal is Van Persie nog altijd de beste van de Eredivisie

Tussen de aanname en het schot zette Van Persie vier stappen, waardoor verdediger Ramon Leeuwin nauwelijks tijd had om in te grijpen.

“De pasjes zijn het belangrijkste, als je niet goed uitkomt of als je laatste pas te klein of te groot is, dan mis je hem negen van de tien keer”, legde Van Persie uit. “Als je pasjes goed zijn, dan gaat ie vaak op doel. Dan moet je een beetje geluk hebben dat ie erin gaat.”

De 34-jarige Van Persie keerde in januari terug naar Feyenoord, na 13,5 seizoenen in het buitenland bij Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe. De 102-voudig international van Oranje moest het aanvankelijk met korte invalbeurten doen, maar is inmiddels een belangrijke kracht voor Feyenoord, dat de laatste vijf duels wist te winnen.

Video: Gio over Feyenoord-Utrecht: Het was een moeizame wedstrijd

Trainer Giovanni van Bronckhorst complimenteerde Van Persie met zijn treffer. “Een goal puur op techniek en kwaliteit. Robin weet hoe belangrijk het is om met lopende mensen te spelen”, oordeelde de coach op de website van Feyenoord.

Van Persie toont zich bij zijn rentree in de Eredivisie extreem efficiënt. Uit zeven doelpogingen schoot hij liefst zes keer raak. Van Bronckhorst lijkt daarom volgende week in de bekerfinale tegen AZ niet om zijn routinier heen te kunnen.

Woensdag speelt Feyenoord nog voor de Eredivisie uit tegen Willem II. Omdat de Rotterdammers vrijwel zeker vierde worden in de Eredivisie heeft dat duel nauwelijks waarde.

“Ik heb nog geen idee of ik in de bekerfinale mag spelen”, zei Van Persie zondag. “We gaan het de komende dagen even aankijken, woensdag hebben we nog een wedstrijd.”  

Van Bronckhorst wilde nog niet op de bekerfinale vooruitlopen. “We staan nu acht punten voor met nog drie wedstrijden te spelen, waardoor we woensdag de vierde plek definitief kunnen veilig stellen. Dat is voor nu het belangrijkste, al weet je ook dat veel mensen om je heen al bezig zijn met de bekerfinale.”

Video: Toornstra: Ik gaf een wenk en Kevin gooide m goed mee

Willem II-Feyenoord begint woensdag om 20.45 uur. De aftrap van de bekerfinale is volgende week zondag om 18.00 uur.

Robin van Persie keerde in de winterstop terug bij Feyenoord en het is nog zeer twijfelachtig of die samenwerking na dit seizoen wordt voortgezet. De linkspoot laat aan RTV Rijnmond weten dat de gesprekken over zijn toekomst nog gevoerd moeten worden. De kans bestaat dat Feyenoord en Van Persie de optie in het contract niet lichten. “Ja, die is er. Die is van beide kanten, dus we gaan sowieso zitten. We gaan kijken of Feyenoord het nog leuk vindt en of ik het nog leuk vind. Vanuit die gedachte gaan we heel relaxed kijken wat ik nou wil en wat Feyenoord precies wil. Dus dat klopt wel, dat is van te voren afgesproken.”

Zijn eerste maanden in Rotterdam-Zuid zijn Van Persie goed bevallen. Zondag stond hij in de basis tegen FC Utrecht en met één treffer was hij weer van onschatbare waarde. “Ik vind het tot nu toe hartstikke leuk, ik geniet ervan met de jongens. Ik geniet van de trainingen en de dagelijkse humor. De trainingen zijn goed, de wedstrijden zijn ook gewoon goed.”

“Af en toe hoor je weleens geluiden, die zijn iets negatiever. Maar eerlijk gezegd deel ik die mening niet. Want ook in Turkije en Engeland is het niet allemaal fantastisch”, gaat de 102-voudig international verder. “Dus in dat opzicht; ik heb het in het algemeen goed naar mijn zin en we gaan gewoon kijken hoe het er over een paar weken voorstaat.”


Utrecht at Twitter: