Kampong zeker van play-offs en nieuw koploper

Kampongdames verliezen van Oranje-Rood Veerkrachtig Kampong plaats zich voor play-offs Na de overwinning vrijdag op Den Bosch, wist Kampong zondag ook van Rotterdam te winnen. Door de overwinning op de ploeg, van wie Kampong nog de finale om de landstitel won, is de ploeg van Alexander Cox zeker van deelname aan de play-offs. Doordat Bloemendaal gelijkspeelde heeft Kampong de koppositie maar één week hoeven missen.

Phillip Meulenbroek zorgde met goals in het eerste en tweede kwart dat Kampong met een 0-2 voorsprong ging rusten. De spits scoorde vorige week ook al tegen Amsterdam en vrijdag tegen Den Bosch. Rotterdam dat moest winnen om een reële kans te houden op play-offs zette na rust alles op alles. Via veldgoals van Van Puffelen en Hertzberger kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Niet lang kon Rotterdam geniet van de gelijke stand want in de 62e minuut, een minuut na de gelijkmaker, zorgde Quirijn Caspers voor de 2-3.

Tien minuten voor de 2-1 belandde een lange solo van de sterke Nunnink al met een backhand voorlangs, waarbij Kampong blij mocht het zijn dat het al niet op achterstand kwam. Na de 3-1 kon Oranje-Rood de wedstrijd uithockeyen. Met het oog op de play-offs was alleen een nederlaag funest geweest. Een gelijkspel of winst betekent dat de hockeysters uit Eindhoven volgende week op Laren moeten winnen om voor het tweede jaar op rij te strijden om de landstitel. Beide teams staan op de vierde plaats met 41 punten uit 21 wedstrijden. Laren won in Huizen met 7-1.

Kampong herovert koppositie

Het doofde de Rotterdamse hoop niet. De ploeg bleef aanzetten. Hertzberger zorgde er weer uit een strafcorner voor dat zijn ploeg op gelijke hoogte kwam. Omdat de thuisploeg niets aan een gelijkspel heeft werd de keeper gewisseld voor een veldspeler. Toen was het makkelijk voor Martijn Havenga om een strafcorner te scoren. Zeker toen Hertzberger te vroeg uitliep en er met één speler minder verdedigd moest worden. Havenga scoorde en verzekerde zijn ploeg van de play-offs.

Kampong zeker van play-offs en nieuwe koploper

Kampong heeft na 20 wedstrijden 50 punten. De verliespunten werden geleden door gelijk te spelen tegen Bloemendaal, Amsterdam (beide 2x) en Oranje Rood (1x). Oranje-Rood is bijna zeker van de play-offs. Bloemendaal en Amsterdam zijn dit net als Kampong al wel. Het beloven dus spannende play-offs te worden. Voordat deze beginnen speelt Kampong komende zondag uit tegen Almere. Een week later komt HGC op bezoek bij Kampong. Als Kampong de eerste plaats vasthoudt is het al geplaatst voor de EHL en  heeft het thuisvoordeel in de play-offs

De Hoofdklasse Dames is na vandaag nog maar één speelronde verwijderd van het einde. Bovenin is nog steeds één playoff-plek te verdelen, waar alleen Oranje-Rood en Laren nog voor in aanmerking komen. Onderin blijft het ongelooflijk spannend. Wie degradeert volgende week naar de Promotieklasse. Groningen, Nijmegen of toch Huizen?

De eerste speeldata van de play-offs zijn 5,6 en mogelijk 10 mei. de finale ronde wordt gespeeld op 13, 19 en zo nodig 20 mei.

Doelpuntenmaker Meulenbroek 2-0 winst voor kampong 2-0 winst voor kampong Kampong is het dubbelweekend begonnen met een 2-0 overwinning op Den Bosch. Zondag is de reprise van de play-offs finale, want dan speelt Kampong tegen Den Bosch.  Nummer zes Den Bosch hield lang stand in Utrecht. In de 41e minuut brak Pepijn Luijkx de ban. Vlak daarna maakte Philip Meuelenbroek, een andere Kamponger met een Den Bosch verleden, de 2-0.

Weinig hoop op groot playoff-wonder bij Rotterdam

De dames van Kampong hebben de op-een-na-laatste wedstrijd van dit seizoen met 3-1 verloren. Uit bij Oranje-Rood lukte het team van Santi Freixa niet om de kanshebber voor een plek in de  play-offs pijn te doen. Na een 1-0 achterstand lukte het Fillet nog wel gelijk te maken uit een strafcorner. Na de gelijkmaker scoorde OR via Scheerlinck en Jansen kwam de Eindhovense ploeg op 3-1. Kampong staat op de 8e plek. Volgende week speelt het de laatste wedstrijd van het seizoen. Groningen komt op bezoek in Utrecht.

Door de winst blijft Kampong op de tweede plaats van de Hoofdklasse staan. Nummer één Bloemendaal is net als Kampong ongeslagen en heeft evenveel punten. Zondag speelt Kampong tegen nummer vijf Rotterdam.Kampong heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te kwalificeren voor de play-offs. Bloemendaal speelt tegen nummer vier Oranje Rood. Met nog 3 speelronden te gaan is dit een spannende speelronde.

Oranje-Rood houdt dankzij geweldige Nunnink kans op play-offs

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

De spelers van Oranje-Rood waren niet alleen maar bezig met wat concurrent en nummer vijf Rotterdam had gedaan tegen landskampioen Kampong. Ze waren geïnteresseerd, maar niet geobsedeerd door de ontwikkelingen in de havenstad, waar Kampong-speler Martijn Havenga in de laatste seconde het lot van concurrent Rotterdam bezegelde (3-4). Dat is precies wat Van der Schoot na de wedstrijd aanhaalde. Focussen op Rotterdam had toch geen zin voor de Eindhovense ploeg, die het seizoen matig begon, maar al heel veel wedstrijden achter elkaar goed presteert. Het resultaat van Rotterdam was zeker belangrijk voor ons. Maar alles zit zo dichtbij elkaar, dat we het de laatste weken hebben losgelaten. Wij hebben naar elkaar het vertrouwen uitgesproken en afgesproken dat we met onszelf bezig zijn, dan komen de play-offs vanzelf dichtbij, zei Van der Schoot na de wedstrijd.

HK (D): Prima generale voor Oranje-Rood en Laren voor competitiefinale

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).

De middenvelder kreeg zondag vreemd genoeg de grootste kansen tegen Bloemendaal, dat tot deze wedstrijd koploper was. Het geeft de breedte aan van de selectie van het Eindhovense team, dat nog Muhammad Rizwan (aanvoerder Pakistan) miste vanwege de Commonwealth Games. Deze keer was het Van der Schoot die zijn moment van glorie beleefde. Ik kreeg de bal via het middenveld. De bal had een lichte stuit en ik had wat ruimte, dus ik haal meteen uit. Hij ging er goed in. Dit is wel een van mijn mooiste goals ooit. Ik scoor niet vaak, maar als ik scoor, is het heel mooi, reageerde Van der Schoot op zijn wereldtreffer. Eerder dit seizoen tipte hij een bal al liggend in de kruising tegen hdm (4-0) bij de hervatting van de tweede seizoenshelft. Beide goals halen moeiteloos een top 10 van het hele seizoen.

Vorig seizoen stond Rotterdam nog in de finale van de playoffs, maar de kans dat de ploeg van coach Albert Kees Manenschijn dit jaar überhaupt de playoff-fase bereikt is na zondagmiddag nihil. Rotterdam verloor op eigen bodem met 3-4 van Kampong en de enige concurrent voor het laatste playoff-ticket, Oranje-Rood, pakte een punt tegen Bloemendaal. De Rotterdammers hebben daardoor met nog drie duels te spelen vier verliespunten meer dan Oranje-Rood, dat zelf nog maar twee keer in actie hoeft te komen.  

De havenstedelingen hebben nu een wonder nodig en dat doet pijn in Rotterdam. Heel veel pijn, zo blijkt uit de eerste reacties van aanvoerder Jeroen Hertzberger en coach Albert Kees Manenschijn na afloop van het verloren duel met Kampong. Bekijk de interviews hierboven.

Dankzij de 4-3 overwinning op Rotterdam nam Kampong zondag de koppositie in de Hoofdklasse weer over van Bloemendaal en verzekerden de Utrechters zich nu dan ook definitief van de playoffs. En daar was Kamponger Phillip Meulenbroek, die aan de Rotterdamse Hazelaarweg de 0-1 en de 0-2 voor zijn rekening nam, uiteraard erg blij mee. Bekijk zijn interview hieronder.


Utrecht at Twitter: