Redouan T. achter liquidatie Barcelona

De twee weken geleden in Barcelona doodgeschoten Schiedammer Jamal M. stond op een dodenlijst, net als drie vrienden die bij hem waren. De lijst is onderschept door Amerikaanse opsporingsdiensten.

Een schutter op een witte motor schoot M. in de nacht van zondag op maandag dood vlak nadat hij met enkele vrienden een club had verlaten. Een van de vrienden, Zayd K. uit Schiedam, raakte gewond. Samen met twee anderen die er in Barcelona ook bij waren, zouden M. en K. op een dodenlijst staan.

De Amerikaanse opsporingsdiensten hebben deze lijst in Zuid-Amerika onderschept en aan de Nederlandse politie doorgespeeld. Als mogelijke opdrachtgever wordt Redouan T., een beruchte crimineel uit Vianen, genoemd.

Een schutter op een witte motor schoot M. de bewuste zondagnacht dood vlak nadat hij met vrienden een nachtclub had verlaten. Een van de vrienden met wie hij in de auto zat, Zayd K. uit Schiedam, raakte gewond aan zijn arm. De schietpartij vond plaats bij de Rambla de Poblenou in het stadsdeel Sant Martí. Samen met twee anderen die er in Barcelona ook bij waren, zouden M. en K. op een dodenlijst staan. Dat meldt de NOS.

T. staat hoog op de Nationale Opsporingslijst. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij grootschalige drugshandel en het opdracht geven voor meerdere liquidaties in het Amsterdams-Utrechtse criminele milieu.

Het Openbaar Ministerie heeft een deal gesloten met een kroongetuige die heeft verklaard over de betrokkenheid van T. bij een aantal liquidaties. In maart werd de broer van de kroongetuige in Amsterdam vermoord.

T. verblijft waarschijnlijk in het buitenland. Het OM heeft een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.

Jamal M. werd eerder veroordeeld voor handel in harddrugs. Ook is hij in aanraking geweest met de politie vanwege bezit van een taser en diefstal.

De advocaat van T., Inez Weski, zet vraagtekens bij de informatie van de Amerikanen. “Je weet niet waar het vandaan komt en hoe betrouwbaar het is. En kennelijk heeft men een groot belang om mijn cliënt zwart te maken. Deze informatie kan niet kloppen omdat mijn cliënt niets met die zaak in Barcelona van doen heeft. Hij kent die personen niet eens.”

Amsterdam – Amerikaanse opsporingsdiensten hebben een dodenlijst onderschept in Zuid-Amerika, waarop ook de twee weken geleden in Barcelona doodgeschoten Schiedammer Jamal M. stond.

M. werd in Barcelona door een motorrijder doodgeschoten. Daarbij raakte zijn vriend Zayd K. – eveneens uit Schiedam – gewond. Ook K. zou op de dodenlijst prijken, evenals twee anderen die bij de schietpartij aanwezig waren.

Mogelijke opdrachtgever zou Redouan T. uit Vianen zijn, een van de meest gezochte criminelen van Nederland.

T. wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij een aantal liquidaties in het drugsmilieu. Tegen hem loopt een onderzoek. De broer van de kroongetuige in dat onderzoek werd geliquideerd.

redouan t.liquidatiesbarcelonaUpdated Vandaag, 13:25Vandaag, 12:27 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S07 aug.Met deze truc kleurt je tuin weer groen05 aug.Rus zoekt ruzie met agent: Ben je niet goed snik of zo?05 aug.Ondeugende flirtpoging Van Gaal tijdens Zomergasten12:51Laffe daad dierenbeul gefilmd in HelmondGerelateerde artikelen13:52BinnenlandZaak schietpartij Kattenburg voor rechter07 aug.BinnenlandHaagse Holleeder geliquideerd in Delft07 aug.BinnenlandTweede arrestatie na fatale schietpartij in Schijndel03 aug.BinnenlandDoodgeschoten man is inwoner Hoensbroek31 jul.BuitenlandOok derde slachtoffer New York is Nederlands31 jul.BinnenlandBurenruzie leidt tot dodelijke schietpartijDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.


Utrecht at Twitter: