IN BEELD: Dit zijn de omgebouwde Sprinters mét toilet

AMSTERDAM – Vanaf vandaag kunnen treinreizigers instappen bij de eerste omgebouwde Sprinters met schuiftrede en toilet.

De treinen worden onder meer voorzien van een groot rolstoel-toegankelijk toilet, een plek voor twee fietsen en een schuiftrede bij de deur. Ook komen er twee gemarkeerde plaatsen voor rolstoelen met daarbij een speciale hulpknop. Voor mensen met een visuele beperking is voelbare informatie aangebracht, zo kunnen zij met hun handen hun weg vinden.

De eerste twee treinen zijn klaar en rijden vanaf nu in de dienstregeling, binnenkort volgt nog een trein. Naar verwachting zijn eind 2021 alle 131 treinen aangepast.

sprintersspoor31 min geleden in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S08 aug.Laffe daad dierenbeul gefilmd in Helmond08 aug.Harde windstoten op komst: 'Gevaar voor campings dreigt'08 aug.Nederlandse jihadisten gespot op Arabische tv08 aug.Dit zijn de bizarre concurrenten van GlennisGerelateerde artikelen06 aug.Binnenland16 dagen geen treinen tussen Utrecht en Ede04 aug.BinnenlandVrouw (20) geschept door trein bij station en overleden04 aug.BinnenlandNieuwe Rover-voorzitter: OV moet van deur tot deur01 aug.BuitenlandTwee toeristentreinen op elkaar gebotst in Peru: 15 gewonden01 aug.BinnenlandNederland krijgt knalgele overwegen: foeilelijk, maar wel veiliger30 jul.BinnenlandWeek lang overlast voor treinreizigers GoudaDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer . De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.


Utrecht at Twitter: