Geen treinen tussen Overvecht en Hilversum door blikseminslag

Geen treinen tussen Overvecht en Hilversum door blikseminslag
Lange tijd geen treinverkeer bij spoor Hilversum door blikseminslag
De blikseminslag vond rond 8.30 uur plaats. Het was op dat moment erg druk vanwege de spits. Volgens regionale omroep NH is het een “chaos” in de hal van station Hilversum. 

Een woordvoerder van ProRail laat weten dat blikseminslagen “heel verraderlijk kunnen zijn. We gaan kijken wat de schade is. Het is nu nog niet te zeggen hoelang het duurt voordat de problemen zijn opgelost.”

NS en ProRail raden reizigers aan vooral de actuele reisinformatie in de gaten te houden. Reizigers van Utrecht naar Hilversum kunnen omrijden via Amersfoort. Dit levert wel zeker een half uur extra reistijd op.

Het KNMI had voor de provincies Zuid- en Noord-Holland en Utrecht code geel afgegeven vanwege de hevige onweersbuien.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

HILVERSUM – Door een blikseminslag bij het spoor in Hilversum is er vanmorgen chaos ontstaan. Tot 13.00 uur reden er geen treinen tussen Hilversum en Utrecht.

Door het tijdstip was het erg druk rond de stations van Hilversum. De stationshal van Hilversum Centraal stroomde snel vol met wachtende, schuilende mensen. Het was door de situatie ook erg lastig om Hilversum binnen te komen. NH Nieuws-verslaggeefster Carlijn Kolk sprak van chaos in Hilversum.

Lees ook: Brandweer start pas na drie uur met blussen van brand in elektriciteitsgebouw Hilversum

Tot tenminste 13.00 uur reden er geen treinen tussen Hilversum en Utrecht in verband met de blikseminslag. Volgens mensen die de dreun hebben gehoord zou de bliksem in de omgeving van de Soestdijkerstraatweg zijn ingeslagen. ProRail, de organisatie die de sporen beheert, was niet bereikbaar voor commentaar.

SpoorboomstoringWat de chaos extra heftiger maakte, was dat de spoorbomen bij Hilversum Sportpark vanochtend lange tijd kampten met een storing. De slagbomen bleven namelijk gesloten. 

Bij de gesloten slagbomen bij overweg Hilversum Sportpark drongen scholieren, werkenden en het openbaar vervoer zich op. De politie stond bij de spoorbomen om het verkeer te leiden. Rond 10.00 uur was het probleem opgelost, het is nog onduidelijk of deze twee incidenten met elkaar te maken hebben.