Magische Harry Potter-winkel geopend in Utrecht

Het is twintig jaar geleden dat de bekende Harry Potter-boeken in het Nederlands werden uitgegeven. Om dat te vieren staat er sinds vandaag een tijdelijke Harry Potter-winkel in Hoog Catharijne, het winkelcentrum bij Utrecht Centraal.

De pop-up store is een idee van De Harmonie, de uitgever van de magische boekenreeks. “De mensen die eerder de boeken lazen geven dit nu door aan hun kinderen en misschien zelfs wel kleinkinderen. Het gaat van generatie op generatie”, zegt Elsbeth Louis van De Harmonie.

In de winkel kunnen bezoekers zich eventjes wanen in de tovenaarswereld. Zo zijn er bekende locaties, zoals de bibliotheek en de leerlingenkamer, nagebootst. Ook staan er een levensgrote Hagrid en Harry Potter, gemaakt van LEGO en kun je er chocokikkers en smekkies in alle smaken eten.

Speciaal voor het jubileum is er in de winkel ook een expositie van twintig jaar Harry Potter te zien. De pop-up store blijft, geheel in thema, 9¾ open.

De Harry Potter pop-upstore in Hoog Catharijne Utrecht is vanaf vandaag een Harry Potter ervaring rijker. Bezoekers kunnen voor – jawel – 9 ¾ weken terecht in winkelcentrum Hoog Catharijne voor een speciale expositie over het 20-jarig bestaan van het boekenfenomeen. Utrecht is vanaf vandaag een Harry Potter ervaring rijker. Bezoekers kunnen voor – jawel – 9 ¾ weken terecht in winkelcentrum Hoog Catharijne voor een speciale expositie over het 20-jarig bestaan van het boekenfenomeen.

Naast de expositie worden er ook tal van Harry Potter producten verkocht. Zo zijn er Smekkies in Alle Smaken en Choco Kikkers te koop, evenals speciale edities van de boeken ter ere van het jubileum.

Fans kunnen ook selfies maken in de leerlingenkamer of de bibliotheek van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Ook is het nieuwe Legospel van Harry Potter te spelen op de Nintendo Switch. De winkel is voor 9 ¾ werken gevestigd in de nieuwe Zuidpassage van Hoog Catharijne

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).