AZ verspeelt punten in Venlo, Vitesse en FC Utrecht winnen wel

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Leonid Slutsky vreest Willem II-spits Fran Sol. Vitesse speelt zondagmiddag in het Koning Willem II-stadion tegen de Tilburgers en de Russische coach hoopt dat zijn verdedigers Sol goed in de gaten houden. Sol scoorde dit seizoen al negen keer in de Eredivisie en kwam vorig seizoen ook al tot zestien competitietreffers. “Hij is één van de beste spitsen van de Eredivisie”, zegt Slutsky tegen Omroep Gelderland. “Hij is erg gevaarlijk en vooral in het strafschopgebied. Het zal niet makkelijk zijn om hem te stoppen.”

21:13 – Martin Ødegaard was zondag de uitblinker bij Vitesse, dat in Tilburg afrekende met Willem II (1-3). De huurling van Real Madrid domineerde het middenveld en was bij ieder Arnhems doelpunt betrokken.  “Misschien was het inderdaad wel mijn beste wedstrijd van het seizoen, ik denk het inderdaad”, zegt de Noor tegen Omroep Gelderland. Na een wat stroeve start lijkt Ødegaard zijn draai bij de nummer vier van de Eredivisie te hebben gevonden. “Ik wil gewoon proberen iedere wedstrijd beter te worden en dominant te zijn op de helft van de tegenstander. Maar ik bekijk het altijd vanuit het team. We hebben zonder en met bal goed gespeeld vandaag en ook hard gewerkt. Onze kwaliteiten hebben we wel laten zien. Hopelijk blijft dat zo doorgaan en gaan we nu een serie neerzetten”, aldus de aanvallende middenvelder.

Vitesse zet onwennig duo tegenover Sol: “Dat is geen voordeel”

“Ook met ballen van de zijkant maakt hij veel goals”, analyseert Slutsky de Spaanse goalgetter van Willem II. “Zijn statistieken zijn geweldig en van een hoog niveau. Hij deed dit namelijk vorig seizoen ook al.”

Zijn trainer, Leonid Slutksy, is tevreden over de ontwikkeling van Ødegaard in Arnhem. “Martin is nog jong. Hij mag ook foutjes maken. Dat is geen probleem en hoort erbij. Vandaag speelde hij goed en was hij overal te vinden”, luidt het compliment van de Rus.

De Russische trainer van Vitesse moet als klap op de vuurpijl ook nog eens een centraal duo opstellen dat niet aan elkaar gewend is. “Rasmus Thelander en Danilho Doekhi hebben nooit eerder samen gespeeld. Individueel maak ik me geen zorgen, maar het is de eerste keer dat ze centraal achterin naast elkaar staan. Dat is geen voordeel.”