Boerkaverbod ook geen prioriteit in Rotterdam en Utrecht

Boerkaverbod ook geen prioriteit in Rotterdam en Utrecht
VVD-staatssecretaris: Amsterdam moet boerkaverbod gewoon handhaven
Burgemeester Halsema van Amsterdam zal het boerkaverbod moeten handhaven. Dat heeft staatssecretaris Visser (VVD) gezegd in WNL op Zondag. Gisteren liet Klaas Dijkhoff, VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, zich in dezelfde bewoordingen uit.

Visser zegt dat niemand boven de wet staat. “Ook niet de burgemeester van Amsterdam. Dus zij zal ook de wet moeten handhaven”, benadrukt de staatssecretaris van Defensie.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Halsema zei vrijdag dat de handhaving van het verbod geen prioriteit heeft, omdat de “schaarse” handhavingsmiddelen en politie-inzet beter voor andere dingen kunnen worden gebruikt. Ze vraagt zich bovendien af of de wet over het boerkaverbod in verhouding staat tot het daadwerkelijke probleem.

Volgens Visser kun je niet shoppen in de wet en is het belangrijk voor de veiligheid. “Ik denk dat ook heel veel mensen die naar Amsterdam komen denken: Nou, die parkeertarieven hier wil ik niet betalen, maar die moeten ze ook gewoon betalen.” Ook Dijkhoff benadrukte gisteren dat Amsterdam geen aparte status heeft.

Het is nog maar tien jaar geleden dat NRC Handelsblad een brief publiceerde van de voormalige directeur-generaal van het ministerie van Economische Zaken George Verberg. Daarin beschuldigde de topambtenaar Duyvendak ervan dat hij zou hebben aangezet tot het terroriseren van zijn gezin. Verberg doelde op nachtelijke telefonische bedreigingen en het feit dat er brandende lappen door zijn brievenbus waren gestopt. Wat was namelijk het geval? Duyvendak had in het links-radicale tijdschrift Bluf! het adres en de vakantiedata van Verberg gepubliceerd. De kop boven het artikel waarin dat gebeurde luidde Inbreken kan iedereen en de lezers werden nadrukkelijk opgeroepen om Verberg (en nog vijf andere ambtenaren) thuis op te zoeken.

Boerkaverbod Staatssecretaris: Ook Amsterdam moet boerkaverbod handhaven

In juni nam de Eerste Kamer een wetsvoorstel aan dat het dragen van gezichtsbedekkende kleding in het openbaar vervoer, op scholen en in overheidsgebouwen verbiedt. Wie daar toch rondloopt met een boerka of integraalhelm kan een boete van honderden euros krijgen.

Visser gaat niet over invoering en handhaving van het boerkaverbod. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken is verantwoordelijk voor de inwerkingtreding van de wet. Eerst overlegt ze nog met de sectoren waar het verbod voor moet gaan gelden. Wanneer het ingaat, is nog onduidelijk.

Eerder werd in Amsterdam massaal politie ingezet om mensen op te sporen die Sylvana hadden beledigd of bedreigd op Facebook. Dat heeft in Amsterdam kennelijk dan wel weer ‘prioriteit’, net als het islamiseren van het politiekorps. Wat natuurlijk goed uitkomt, zo’n boerkaverbod beslist niet naleven als je toch net lekker bezig bent met het islamiseren van de politie.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De Vereniging Nederlandse Sigaretten- en Kerftabakfabrikanten (VSK) is  “verbijsterd” over het Nationaal Preventieakkoord, dat vrijdagmiddag wordt gepresenteerd. “De maatregelen die voorliggen zijn irrationeel, betuttelend en…