Jurjus meest gepasseerde doelman in eredivisie: Vervelende cijfers

Door de 5-0 nederlaag bij FC Utrecht is Hidde Jurjus de meest gepasseerde keeper van de Eredivisie. De doelman van De Graafschap baalt daarvan. Na dertien wedstrijden in de Eredivisie heeft Jurjus al 31 tegengoals moeten incasseren. Gemiddeld zijn dat er 2,38 per wedstrijd. Jurjus kreeg ook de meeste schoten op doel: 94, zo zocht de Gelderlander uit. “Dit zijn voor een doelman vervelende cijfers”, aldus een balende Jurjus na Utrecht – De Graafschap tegenover de regionale krant.

De Graafschap bakte er in De Galgenwaard weinig van tegen Utrecht. “De frustratie zat heel hoog. Het was een verschrikkelijke middag. Ik heb er geen goed woord voor over. We hebben helemaal niets afgedwongen en de doelpunten veel te makkelijk weggegeven.”

Jurjus is dit seizoen door PSV verhuurd aan De Graafschap. Vorig seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Roda JC, dat na de play-offs degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.