DENK haat het christendom, probeert christelijke schilderijen Utrecht uit te …

Binnenland DENK boos om 'christelijke taferelen' in Utrecht. Redactie 26 november 2018 – 13:36 Het plan om flats in de Utrechtse wijken Overvecht en Kanaleneiland aan te kleden met metershoge reproducties van schilderijen van de caravaggisten is verkeerd gevallen bij DENK. De partij wil weten of het normaal is om overal maar religieuze symbolen neer te plempen.

Utrecht Marketing en het Centraal Museum willen met de afbeeldingen de aandacht vestigen op de expositie over de zestiende-eeuwse Italiaanse schilder Caravaggio. Die is vanaf 16 december in het museum te zien.

Woordvoerder Ronald Besemer van Utrecht Marketing buigt voordat het zover is alvast 90 graden voorover: “De caravaggisten hebben ook ander werk gemaakt. We hebben niemand willen kwetsen en daar is rekening mee gehouden.”

Wie o wie zouden er diep gekwetst kunnen worden? U mag raden (1 antwoord mogelijk). Alle goede bedoelingen ten spijt, het leed is inmiddels al geleden. Men is helaas al gekwetst. Al is het alleen maar door de (terreur)dreiging van christelijke afbeeldingen in wijken waar elk overgebleven stukje christelijkheid al decennia geleden is uitgestorven.

De partij heeft schriftelijke vragen over het voornemen gesteld. Zo wil men weten wat dit grapje u gaat kosten, waarom een hedendaags palet aan toonaangevende schilderingen niet passender is en waarom buurtbewoners niet betrokken zijn bij het plan.

DENK-commissielid Jelle Bouwhuis, klinkt niet erg islamitisch, maakt graag de vergelijking met de verhouding tot de tijd die gesproken moet worden over de vestiging van een islamitische school in Utrecht. “Als iedereen in de stad christelijke schilderijen mag neerplempen, dan moet eenieder ook andere religieuze uitingen in de openbare ruimte kwijt kunnen.”

Juist ja. Joods-christelijke samenleving die bekritiseert wordt om christelijke uitingen. Mooi verhaal. DENK, de partij voor verbinding. HA HA.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.