Kraay prijst dodelijk fenomeen van FC Utrecht: “Het is Ronaldo niet hè”

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

8:28 – Het was een mooie week voor Nick Venema. De 19-jarige spits van FC Utrecht scoorde namens Jong FC Utrecht drie keer tegen de beloftes van Ajax (4-3 winst) en maakte er als invaller twee in het eerste tegen De Graafschap (5-0). Venomenema krijgt positieve kritieken. “Geef hem een kans en het is kassa.” Zelf omschrijft Venema zijn trefzeker periode als een goede week, maar medespeler Sander van de Streek is in gesprek met Algemeen Dagblad een stuk jovialer. “Venomenema hè,” zegt hij met een knipoog. “Een echte spits.” Verdediger Sean Klaiber is ook bekend met de kwaliteiten van de tiener. “Geef hem een kans en het is kassa.”

Advocaat zegt tegen de NOS zijn eigen gang te gaan. “Ik gebruik mijn ogen en kijk naar wat ik zie in de wedstrijden. We kennen de kwaliteiten van Nick, dus dat is het probleem niet”, verzekert de trainer, die onlangs aangaf graag nog een nieuwe spits te willen hebben. Grootaandeelhouder Frans van Seumeren wees erop dat Utrecht al beschikt over Venema. “Hij heeft gelijk als hij dat zegt, want hij wil de portemonnee niet trekken”, lacht Advocaat. “Als Nick dit iedere wedstrijd doet hebben wij geen nieuwe spits nodig. Zo is het ook, natuurlijk.”

De jonge spits heeft zich mede dankzij zijn trefzekerheid ontpopt tot een publiekslieveling in De Galgenwaard, ziet ook Van de Streek. “Fantastisch voor hem dat hij al zo wordt toegezongen.”