Utrecht en Groningen houden elkaar op een gelijkspel in De Galgenwaard – VoetbalPrimeur.nl

De wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Groningen is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. In een ietwat saaie wedstrijd was Utrecht dreigender, maar tot een doelpunt kwam de club niet. Hierdoor wint Utrecht voor de vijfde keer op rij niet in De Galgenwaard. In de eerste helft was Utrecht de bovenliggende partij, maar tot een doelpunt kwam het niet. De grootste kans was voor Sander van der Streek, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door Groningen-keeper Sergio Padt. Ook twee kopkansen werden door de middenvelder om zeep geholpen. Groningen kwam niet verder dan een mogelijkheid voor Mimoun Mahi, die net niet op tijd aan de bal kon komen. 

In de tweede helft gingen beide teams verder waar ze gebleven waren. FC Groningen was dichtbij een doelpunt, maar een afvallende bal na een voorzet van Thomas Bruns werd door Género Zeefuik wild overgeschoten. FC Utrecht kwam wel dreigend op de helft van Groningen maar tot écht uitgespeelde kansen kwam de ploeg uit de Domstad niet. Michiel Kramer kon na een goede voorzet van Sean Klaiber richting het doel van Padt koppen, maar de spits stond in buitenspelpositie.

De krant Deals Service Kijk ook op Menu Mijn nieuws Mijn leeslijst Abonneer Mijn profiel Service en contact Uitloggen Voorpagina Nieuws Sport Entertainment Financieel Zoeken Kijk ook op Wat jammer 🙁 De pagina die je zoekt bestaat niet.Je kunt ervoor kiezen om naar de voorpagina te gaan. Voorpagina Abonnementen

Naarmate het laatste fluitsignaal naderde werd Utrecht wat gevaarlijker. Een schot van invaller Othman Boussaid verdween net naast en een kopbal van Kramer werd door Padt naast het doel getikt. De laatste kans van de wedstrijd was voor Groningen, maar David Jensen kon de vrije trap van Ajdin Hrustic uit zijn doel stompen. 

Door het gelijkspel blijft Groningen steken op een achtste plek, net buiten de plekken voor Europees voetbal. Utrecht blijft onveranderd zesde.

We houden ermee op hier in Hilversum. In de stand in de eredivisie is vanavond vrijwel niets veranderd. Morgen zijn er weer nieuwe kansen. Tot dan!

Het wachten is nog op het eerste doelpunt in speelronde 25 van de eredivisie. Deze wedstrijden staan ons nog te wachten.

FC Twente is weer een stap dichter bij de titel in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper had bepaald niet makkelijk met TOP Oss, maar won wel met 2-0. Omdat MVV bleef steken op 1-1 tegen Almere City, pakte Twente bovendien de derde periode.

Scheidsrechter Allard Lindhout heeft enkele minuten voor tijd de wedstrijd in de eerste divisie tussen TOP Oss en FC Twente stilgelegd. Supporters van de thuisclub zorgden achter het doel van Twente-doelman Joël Drommel voor grote onrust. De arbiter besloot daarop de elftallen naar de kleedkamer te sturen. De rellen begonnen nadat FC Twente op 2-0 was gekomen.

Volgens TOP Oss-coach Klaas Wels werden de fans uitgedaagd door spelers van de koploper. Hij wilde daarmee het gedrag van de aanhang niet goedpraten: “Dit mag niet gebeuren.” Na zon twintig minuten kon de wedstrijd worden hervat.

Het is genoeg geweest in de Galgenwaard. FC Utrecht en FC Groningen spelen 0-0 in een zeer teleurstellend duel.

De tweede helft is op de helft en het valt allemaal niet meer in de Galgenwaard. FC Utrecht wil wel, maar is slordig en maakt veel fouten. FC Groningen vindt het prima zo, koestert een punt en loert voorzichtig op een uitbraak. Alles bij elkaar levert dat een zeer matig schouwspel op.

Een paar minuten later is er zowaar ineens een serieuze kopkans voor Kramer. Het publiek schrikt op, maar Padt redt.

De tweede helft is begonnen bij FC Utrecht-FC Groningen. Het wachten is op doelpunten in de Galgenwaard.

Michele Santoni werd afgelopen dinsdag ontslagen als trainer van Almere City. Vandaag heeft de Italiaanse Amsterdammer gereageerd in een open brief aan de fans, die via Omroep Flevoland is gedeeld.

“Op dit moment van verse sentimenten, die bepaald worden door de wond die het ontslag in mij heeft aangebracht, is het voor mijzelf zaak mij te beheersen en niet in te gaan op de veronderstelde tekortkomingen die door de directie publiekelijk werden aangevoerd als reden voor mijn ontslag. Beter, verstandiger en eervoller is het de, in mijn ogen onterechte, kritiek niet nu met gelijke munt terug te betalen, maar mij met open vizier en met behoud van eigenwaarde én zelfkritiek te richten op wat vóór mij ligt en mijn zelfvertrouwen niet te laten ondermijnen”, schrijft Santoni onder meer.

Het is rust in de Galgenwaard. Na een eerste helft met weinig echte hoogtepunten zoeken FC Utrecht en FC Groningen de kleedkamers op. Het is 0-0.

De eerste helft in Utrecht is halverwege. De thuisploeg heeft vooralsnog het beste van het spel en had via Van de Streek een paar kansjes om de score te openen.

Opvallendste beeld was de bebloede mond van de Groningse Bosniër Memisevic, die de arm van Utrecht-spits Kramer in zijn gezicht kreeg. De VAR ging nog even kijken of er opzet in het spel was, maar verdere actie blijft uit.

Na een vuurwerkshow met alles erop en eraan is de 25ste speelronde van de eredivisie begonnen met het duel tussen FC Utrecht en FC Groningen.

Drie maanden voor het wereldkampioenschap voetbal heeft de Amerikaanse vrouwenvoetbalploeg de eigen bond US Soccer aangeklaagd wegens discriminatie op basis van geslacht.

Alle 28 speelsters, die afgelopen week oefenduels speelden met Engeland, Brazilië en Japan, hebben hun handtekening gezet onder de aanklacht waarin de bond wordt beschuldigd van structurele achterstelling ten opzichte van de mannen.

Ajax-aanvaller David Neres is voor het eerst opgeroepen voor Brazilië. Hij vervangt de geblesseerd Vinicius Junior.

FC Utrecht en FC Groningen trappen om 20.00 uur de speelronde af. De Utrechters zijn al vier duels op rij ongeslagen, inclusief de 5-1 zege van vorige week op Heracles Almelo.

FC Groningen speelt als herboren en won sinds de winterstop vijf van de zeven duels. Alleen de uitwedstrijd tegen PSV ging verloren.