Bloedstollende dag in Utrecht: dit gebeurde er vandaag – AD.nl

Bloedstollende dag in Utrecht: dit gebeurde er vandaag - AD.nl
Verdachte is bekende van justitie, ook tweede persoon opgepakt
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Drie doden bij schietpartijEerder op de dag gaf de politie een foto vrij van de 37-jarige Gökmen T. Hij zou om kwart voor elf maandagmorgen in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht schoten gelost hebben. Hierbij kwamen drie mensen om het leven en raakten vijf mensen anderen gewond. Maandag werden ook een tweede en derde verdachte opgepakt, zij worden verdacht van betrokkenheid bij de gebeurtenissen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Een woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant zei dat zijn team ‘meer alert’ was dan gebruikelijk. De zegsman van de politie Oost-Brabant wilde niet ingaan op eventuele maatregelen. Toch was de extra bewaking op sommige plaatsen goed zichtbaar zoals uit onderstaande video blijkt.

Vermoedelijke dader en twee andere verdachten aanslag Utrecht opgepakt

LEES OOK: Henk moest van het dak na dodelijke schietpartij Utrecht: ‘Ik voelde me een schietschijf’

De vrouw was uit de tram gevlucht, vertelt Daan, die in de voorste coupé zat. “In eerste instantie dacht ik dat het om een ongeluk ging en ik denk dat anderen dat ook dachten. Vanuit de autos bij het stoplicht schoten mensen te hulp. Ze probeerden het slachtoffer weg te slepen. Vervolgens kwam er een man met geladen pistool achteraan en zag ik mensen gebukt tussen de autos zitten.”

Inbraak vrachtwagen BestVolgens de NOS kwam T. al eerder in aanraking met de politie. Zo stond hij in februari 2012 voor de rechter vanwege een inbraak in een vrachtwagen in Best.

SchietpartijDe schietpartij in Utrecht vond rond 10.45 uur plaats in een tram op het 24 Oktoberplein. Daarbij zijn vijf gewonden en drie doden gevallen. De politie heeft een groot gebied afgezet. Meerdere traumahelikopters en ambulances zijn ingezet bij de hulpverlening. De politie houdt er rekening mee dat de dader of daders een terroristisch motief hadden.