Inzamelingsacties voor begrafenis Roos (19) brengen al 45.000 euro op – AD.nl

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

VIANEN – Het personeel van Kwalitaria Délifrance in Vianen herdenkt dinsdag een 19-jarige medewerkster die om het leven kwam door de schietpartij in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht.

"Het liefste wat ik zou willen doen? Dat is Roos teruggeven. Maar dat kan ik niet, dat kun jij niet, dat kan niemand meer." De buurvrouw van de 19-jarige Roos doet daarom iets wat ze nog wel kan doen voor de nabestaanden: een crowdfundingsactie starten om geld op te halen voor de uitvaart.

De vrouw, die in Vianen woonde en volgens diverse media Roos heet, is één van de drie omgekomen slachtoffers. De horecagelegenheid is dinsdag dicht, net als maandag na de schietpartij. Wij zijn door omstandigheden helaas gesloten. Bedankt voor uw begrip, staat op de website.

“Roos was zijn alles, zijn oogappeltje. Dit is iets wat ik moest en kon doen voor hem. Ik hoop dat hij zich daardoor meer kan focussen op het rouwen. Hij moet en mag verdrietig zijn, hij moet zich niet druk maken over die rotcenten. Zo kan hij afscheid nemen zonder zorgen.”

Op Facebook staan honderden reacties op de dood van Roos. Verschrikkelijk, zoveel verdriet, zoveel vragen, waarom, heel veel sterkte met t verlies van jullie collega. En ook condoleances voor familie en vrienden, schrijft iemand.

De crowdfundingsactie is vanmiddag gestart en inmiddels stromen er al honderden euros binnen voor de uitvaart. “Ik heb dit in overleg met hem gedaan. Natuurlijk wil hij het eigenlijk op eigen kracht doen als vader, maar dat gaat niet.”

Op de voordeur werd maandag al een korte mededeling opgehangen voor klanten: In verband met een sterfgeval zijn wij helaas genoodzaakt de winkel vandaag gesloten te houden. Excuses voor het ongemak en wij staan u graag snel weer ter beschikking.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

aanslagenschietpartijenUpdated Gisteren, 13:49Gisteren, 11:16 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S19 mrt.Baudet reageert op kritiek18 mrt.Eerste beelden schietpartij Utrecht18 mrt.Afschuwelijke taferelen na aanslag: hulpverlener doet verhaal17 mrt.Boeing, is dit écht de bedoeling?Gerelateerde artikelen19 mrt.BinnenlandForse giften voor 19-jarig slachtoffer aanslag19 mrt.BinnenlandTeams Desto herdenken omgekomen trainer19 mrt.BinnenlandTramschutter Gökmen T. was altijd al psychopaat19 mrt.BinnenlandAlsof het journaal in het Frans wordt voorgelezen19 mrt.BinnenlandRutte en Grapperhaus naar Utrecht19 mrt.BinnenlandStrafblad van hier tot Tokio, Grapperhaus moet wegDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.