Koninklijk paar bezoekt hulpverleners Utrecht | Binnenland – Telegraaf.nl

Koninklijk paar bezoekt hulpverleners Utrecht | Binnenland - Telegraaf.nl
Koning reageert op aanslag in Utrecht: Wij zijn intens verdrietig | NU – Het laatste nieuws het eerst op
UTRECHT – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmiddag in Utrecht een bezoek gebracht aan het politiebureau aan de Marco Pololaan.

Het paar sprak daar met hulpverleners die werden ingezet na de aanslag die maandag in een tram plaatsvond. Het politiebureau ligt vlak bij de plek van de aanslag.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben in Utrecht gesproken met hulpverleners die in actie moesten komen tijdens de aanslag van maandag. De ontmoeting vond plaats in een politiebureau aan de Marco Pololaan in Kanaleneiland. Informatie over de inhoud van het gesprek is niet bekendgemaakt.

Video: Koning over aanslag Utrecht: We leven mee en zijn intens verdrietig – RTL NIEUWS

Op de agenda van de koning stond al voor de schietpartij een bezoek aan de Domstad gepland. Dat gaat om het bijwonen van de lancering van een nieuw energie- en mobiliteitssysteem. Dat bezoek ging donderdagmiddag, met lichte vertraging, alsnog door.

utrechtkoning willem-alexandergökmen t.Updated 13 min geleden2 uur geleden in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S19 mrt.Kuzu toont 'walgelijk' briefje in opmerkelijk debat20 mrt.Laf schoptuig op station gefilmd19 mrt.Öztürk, stop met schreeuwen!12:30Stunt bikinibabe gaat gruwelijk misGerelateerde artikelen09:19BinnenlandOM: Mitchell O. (18) dreigde met school shooting om te choqueren07:43BuitenlandNieuw-Zeeland verbiedt automatische wapens20 mrt.BinnenlandVrijdag stille tocht voor slachtoffers Utrecht19 mrt.BinnenlandOpmerkelijk detail: zo wist politie tramschutter te pakken19 mrt.BinnenlandRutte en Grapperhaus naar Utrecht19 mrt.BinnenlandStrafblad van hier tot Tokio, Grapperhaus moet wegDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Bij de aanslag in de tram op klaarlichte dag kwamen drie mensen om. Terreurverdachte Gökmen T. is opgepakt en het OM denkt op basis van onderzoek dat hij alleen handelde. Hij wordt psychologisch onderzocht.

Koning Willem-Alexander heeft woensdag gereageerd op de aanslag in Utrecht. Hij zei 'intens verdrietig' te zijn. Eerder had de koning al zijn medeleven betuigd in een verklaring op de website van het Koninklijk Huis.