Koningspaar heeft goed gesprek in Utrecht – Blauw Bloed

Koningspaar heeft goed gesprek in Utrecht - Blauw Bloed
Koning en koningin spreken in Utrecht met hulpverleners
Het koninklijk paar heeft een bijzondere ontmoeting gehad met de mensen die maandag hulp hebben geboden na de aanslag in Utrecht. Dat vertelde burgemeester Jan van Zanen donderdagmiddag. Van Zanen was onder de indruk van de talrijke verhalen die hij met het koningspaar hoorde.

In het Utrechtse politiebureau vlak bij het 24 Oktoberplein waar de aanslag plaatsvond, ontmoetten koning Willem-Alexander en koningin Máxima onder meer agenten en ambulancepersoneel die maandag meteen in actie kwamen. "Ik had natuurlijk al een aantal mensen gesproken, maar er zijn steeds weer andere verhalen", aldus Van Zanen.

utrechtkoning willem-alexandergökmen t.Updated Gisteren, 15:33Gisteren, 13:31 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S21 mrt.Stunt bikinibabe gaat gruwelijk mis21 mrt.Bloedige steekpartij Albert Cuypmarkt gefilmd19 mrt.Kuzu toont 'walgelijk' briefje in opmerkelijk debat20 mrt.Laf schoptuig op station gefilmdGerelateerde artikelen21 mrt.BinnenlandHonderden tips over aanslag Utrecht21 mrt.BinnenlandIndrukwekkende bloemenzee in Utrecht21 mrt.BinnenlandGrapperhaus: Utrecht tot op de bodem uitzoeken21 mrt.BinnenlandOM: Mitchell O. (18) dreigde met school shooting om te choqueren21 mrt.BuitenlandNieuw-Zeeland verbiedt automatische wapens20 mrt.BinnenlandVrijdag stille tocht voor slachtoffers UtrechtDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

De koning had een dag eerder al zijn dankbaarheid uitgesproken aan het adres van de hulpverleners en speciale diensten die "heel kordaat opgetreden hebben en ondanks gevaar voor eigen leven echt gewoon doorgezet hebben." Burgemeester Van Zanen was blij dat Willem-Alexander aansluitend, zoals eerder gepland, bij de Munt aanwezig was bij de lancering van het nieuwe energie-en mobiliteitssysteem. De koning verontschuldigde zich voor zijn wat late aankomst. "Maar dat had een goede reden", zo zei hij.

Video: Koning over aanslag Utrecht: We leven mee en zijn intens verdrietig – RTL NIEUWS

Het systeem We Drive Solar dat zijn primeur beleefde, kent laadpalen die elektrische autos kunnen laden én ontladen. De koning testte het systeem uit, en maakte ook een korte rit (zie video). "Het is altijd mooi wanneer de koning een bezoek brengt aan zijn geboortestad Utrecht", meende Van Zanen.

Het paar sprak daar met hulpverleners die werden ingezet na de aanslag die maandag in een tram plaatsvond. Het politiebureau ligt vlak bij de plek van de aanslag.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben in Utrecht gesproken met hulpverleners die in actie moesten komen tijdens de aanslag van maandag. De ontmoeting vond plaats in een politiebureau aan de Marco Pololaan in Kanaleneiland. Informatie over de inhoud van het gesprek is niet bekendgemaakt.

UTRECHT – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmiddag in Utrecht een bezoek gebracht aan het politiebureau aan de Marco Pololaan.

Bij de aanslag in de tram op klaarlichte dag kwamen drie mensen om. Terreurverdachte Gökmen T. is opgepakt en het OM denkt op basis van onderzoek dat hij alleen handelde. Hij wordt psychologisch onderzocht.

Het bezoek van het koningspaar aan de Domstad stond al gepland. Willem-Alexander en Máxima zijn vandaag aanwezig bij de lancering van een deelplatform van elektrische autos, die opgeladen worden met zonne-energie.