Hoofdverdachte schietpartij Utrecht twee weken langer vast – Hartvannederland.nl

Hoofdverdachte schietpartij Utrecht twee weken langer vast - Hartvannederland.nl
Hoofdverdachte Gökmen T. twee weken langer vast voor aanslag in Utrecht
Over twee weken zal opnieuw worden gekeken naar de voorlopige hechtenis van de man. Die kan dan worden verlengd met negentig dagen. De verdachte zit op dit moment in volledige beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben. De zitting bij de rechter-commissaris vond achter gesloten deuren plaats.

T. wordt ervan verdacht het vuur geopend te hebben op onschuldige reizigers in de tram. Drie personen kwamen daarbij om het leven: een negentienjarige vrouw uit Vianen en twee mannen (28 en 49 jaar) uit Utrecht. Meerdere mensen zijn gewond geraakt.

utrechtUpdated Gisteren, 23:01Gisteren, 19:16 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S21 mrt.Stunt bikinibabe gaat gruwelijk mis21 mrt.Bloedige steekpartij Albert Cuypmarkt gefilmd21 mrt.Mysterieuze lichtflits gefilmd: wat vliegt hier?19 mrt.Kuzu toont 'walgelijk' briefje in opmerkelijk debatGerelateerde artikelen05:30BinnenlandSchuiladres politie naast spookwoning crimineel21 mrt.Buitenland75-jarige vrouw vast voor doodsteken 7-jarige21 mrt.BinnenlandPolitie ingeschakeld voor bevalling, kersverse moeder doet open21 mrt.BinnenlandConductrice bijna gewurgd in trein Amsterdam – Haarlem21 mrt.BinnenlandMinderjarige jongen in rug gestoken in Haarlem21 mrt.BinnenlandMeisje besmeurd met ontlasting in bushokjeDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Voorarrest Gökmen Tanis maximaal verlengd | Schietpartij Utrecht

In de gestolen auto waarmee de hoofdverdachte vluchtte, werd een briefje aangetroffen. Wat in de brief stond is niet bekendgemaakt, maar justitie zegt dat de inhoud op een terroristisch motief wijst.

Politie zoekt beelden van vluchtroute Gökmen T. | Binnenland

De man is meerdere malen veroordeeld, onder meer voor winkeldiefstal en inbraak. Deze veroordelingen, die eerder deze maand zijn uitgesproken, zijn nog niet definitief. In een andere nog lopende zaak staat T. terecht op verdenking van het verkrachten van een vrouw in 2017.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Een tweede verdachte, een veertigjarige man uit Utrecht, is ook opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag. Het is nog niet bekend waar hij precies van wordt verdacht.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561533. De servicepagina kunt u hier vinden.Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Gökmen T. verschijnt voor de rechter – Binnenland

Vanaf het Jaarbeursplein wordt vrijdagavond vanaf 19.00 uur in een stille tocht naar de plek van de aanslag gelopen.

De 37-jarige T. wordt ervan verdacht dat hij maandag in een tram in Utrecht drie mensen heeft doodgeschoten. Bij de schietpartij vielen ook vijf gewonden. De toestand van drie van hen wordt als ernstig aangeduid. Na de aanslag vluchtte T. weg, maar hij werd aan het eind van de middag aangehouden op 3 kilometer van de plek van het incident.

De gemeente Utrecht heeft mensen gevraagd om rode en witte bloemen mee te nemen, in de kleuren van de stad. De bloemen kunnen neergelegd worden bij de herdenkingsplek op het 24 Oktoberplein die eerder deze week is ingericht.

Gökmen T. blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van rechtbank Midden-Nederland zojuist besloten. Het voorarrest is met de maximale termijn van 14 dagen verlengd. Hij blijft in volledige beperking, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Premier Mark Rutte heeft vrijdag aangekondigd dat hij meeloopt in de stille tocht. Ook lopen meerdere burgemeesters en justitieminister Ferd Grapperhaus mee. De anti-islambeweging Pegida heeft ook aangekondigd aanwezig te zijn.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.