Gökmen Tanis bekent schietpartij in tram in Utrecht | Schietpartij Utrecht – AD.nl

Gökmen Tanis bekent schietpartij in tram in Utrecht | Schietpartij Utrecht - AD.nl
Gökmen T. bekent aanslag in Utrechtse tram en zegt alleen te hebben gehandeld
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De veertigjarige man die eerder is opgepakt, is vrijgelaten. “De afgelopen dagen is diepgaand onderzocht of de man enige betrokkenheid heeft gehad bij het schietincident of dat hij daarbij op enige wijze behulpzaam is geweest. Daar is geen bewijs voor gevonden en de man is dan ook geen verdachte meer.”

utrechtUpdated Gisteren, 23:01Gisteren, 19:16 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S21 mrt.Stunt bikinibabe gaat gruwelijk mis21 mrt.Bloedige steekpartij Albert Cuypmarkt gefilmd13:40Angstaanjagend: Losgebroken beer grijpt boswachter21 mrt.Mysterieuze lichtflits gefilmd: wat vliegt hier?Gerelateerde artikelen16:18BuitenlandPlanners van aanslag in Duitsland opgepakt05:30BinnenlandSchuiladres politie naast spookwoning crimineel21 mrt.Buitenland75-jarige vrouw vast voor doodsteken 7-jarige21 mrt.BinnenlandPolitie ingeschakeld voor bevalling, kersverse moeder doet open21 mrt.BinnenlandConductrice bijna gewurgd in trein Amsterdam – Haarlem21 mrt.BinnenlandMinderjarige jongen in rug gestoken in HaarlemDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Drie personen kwamen bij de aanslag bij het 24 Oktoberplein om het leven: een negentienjarige vrouw uit Vianen en twee mannen (28 en 49 jaar) uit Utrecht. Meerdere mensen zijn gewond geraakt.

De politie van Utrecht deelde donderdagmiddag een kaart waarop te zien is hoe een groot deel van Utrecht is omcirkeld. Wie in dat gebied woont kan beelden uploaden, of andere dingen melden via de website van de politie, zo wordt gemeld via Twitter. Een woordvoerder zegt tegen RTV Utrecht: Alle beelden van acht uur s morgens tot zes uur s avonds zijn welkom.

Met één van de drie mensen die zwaargewond raakten bij de aanslag in Utrecht gaat het iets beter, aldus burgemeester Jan van Zanen vrijdagmiddag. De burgemeester heeft dit slachtoffer bezocht. Met de twee anderen gaat het volgens Van Zanen nog niet zo goed.

Eerder op vrijdag is besloten dat de voorlopige hechtenis van T. met twee weken wordt verlengd. T. wordt verdacht van meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk, pogingen daartoe en bedreiging met een terroristisch oogmerk.

De 37-jarige T. wordt ervan verdacht dat hij maandag in een tram in Utrecht drie mensen heeft doodgeschoten. Bij de schietpartij vielen ook vijf gewonden. De toestand van drie van hen wordt als ernstig aangeduid. 

T. is meerdere keren veroordeeld voor onder meer winkeldiefstal en inbraak. Enkele van deze veroordelingen zijn nog niet definitief. Daarnaast moet de man in juli ook voor de rechter verschijnen vanwege een verkrachting waar hij van verdacht wordt.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De hoofdverdachte vluchtte na de aanslag in een gestolen auto. Hierin is een briefje aangetroffen waaruit volgens justitie blijkt dat T. een terroristisch motief had. De exacte inhoud van de brief is niet bekendgemaakt. Uren na de aanslag is T. in een woning opgepakt.

Vrijdag wordt een stille tocht gelopen voor de slachtoffers van de schietpartij. Om 19.00 uur begint de tocht op het Jaarbeursplein, vanaf hier zal de stoet naar het 24 Oktoberplein gaan. Onder anderen premier Mark Rutte is aanwezig.

T.s voorlopige hechtenis is op 1 maart onder voorwaarden geschorst, omdat hij volgens het hof (waar hij in beroep was gegaan tegen een eerdere afwijzing van het schorsen van zijn voorlopige hechtenis, red.) “uitdrukkelijk had verklaard ook mee te zullen werken aan een persoonlijkheidsonderzoek en een rapportage van de reclassering”.

De gemeente Utrecht heeft iedereen gevraagd rode en witte bloemen mee te nemen, dit zijn de kleuren van Utrecht.