Utrecht plaatst rouwadvertentie: Onschuldige mensen uit het leven gerukt – RTL Nieuws

Utrecht plaatst rouwadvertentie: \Onschuldige mensen uit het leven gerukt\ - RTL Nieuws
Burgemeester en wethouders van Utrecht plaatsen rouwadvertentie | Schietpartij Utrecht
"Afgelopen maandag was een dag van angst, woede en verdriet. Een dag die je nooit hoopt mee te maken." Dat staat in een rouwadvertentie die het college van burgemeester en wethouders van Utrecht heeft laten plaatsen.

De advertentie staat vandaag in verschillende kranten. De gemeente schrijft dat het de nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij veel kracht en sterkte toewenst. De advertentie is ondertekend door burgemeester Jan van Zanen en gemeentesecretaris Gabrielle Haanen.

Ook staat in de advertentie de tekst die de burgemeester gisteravond uitsprak in zijn toespraak na de stille tocht in Utrecht waarin de slachtoffers werden herdacht. “Wat een zonnige maandag beloofde te worden, eindigde in een zwarte dag waarop drie onschuldige mensen uit het leven werden weggerukt.”

“Wat een zonnige maandag beloofde te worden, eindigde in een zwarte dag waarop drie onschuldige mensen uit het leven werden weggerukt”, staat er te lezen. “Wij leven intens mee met de nabestaanden, vrienden en collegas van de dodelijke slachtoffers, die hun naasten nu moeten missen.”

Gisteravond was er een stille tocht voor de slachtoffers in Utrecht. Daarbij waren 16.000 mensen aanwezig. De tocht ging van het Jaarbeursplein in Utrecht naar het 24 Oktoberplein, waar de aanslag maandag plaatsvond.

Het extra NOS Journaal over de stille tocht trok aan het begin van de avond ruim 1 miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Daarmee staat de uitzending op de zevende plaats van de top-25.

Bij de tocht liepen ook premier Mark Rutte en minister Ferdinand Grapperhaus mee namens het kabinet. Ook burgemeesters Jan van Zanen van Utrecht, Femke Halsema van Amsterdam en Pauline Krikke van Den Haag waren aanwezig.

Aan de mars in Utrecht deden naar schatting 16.000 mensen mee. Eerder op de dag legden zon 200 moslims bloemen op het 24 Oktoberplein, waar de aanslag plaatsvond.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De advertentie opent met de woorden “Afgelopen maandag 18 maart was een dag van angst, woede en verdriet. Een dag die je nooit hoopt mee te maken”.