10:44. Buurtbewoners houden exact een week na de aanslag herdenking bij 24 Oktoberplein – AD.nl

10:44. Buurtbewoners houden exact een week na de aanslag herdenking bij 24 Oktoberplein - AD.nl
Slachtoffers Utrecht week na aanslag 24 Oktoberplein herdacht
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

In Utrecht zijn op het 24 Oktoberplein de slachtoffers herdacht van de aanslag van precies een week geleden. Gökmen T. opende toen het vuur in een sneltram: hij doodde drie mensen, drie raakten zwaargewond. Het aantal lichtgewonden is onbekend.

De Utrechtse volkszanger Martin van Doorn zong het lied Als de morgen nooit meer komt. Volgens RTV Utrecht hoeft Van Doorn niks van de opbrengst van het nummer te hebben en gaat het geld naar de nabestaanden van de slachtoffers.

Ruim honderd inwoners, bedrijven en organisaties uit de nabijgelegen wijk Kanaleneiland verzamelden zich om 10.30 uur bij de boom op het plein:

Buurtbewoners herdenken aanslag op 24 Oktoberplein | Binnenland

Bij de herdenking werd twee minuten stilte in acht genomen, waarna er bloemen werden gelegd en het lied Amazing Grace werd gezongen.

Gabriel Erlach is de initiatiefneemster. Volgens haar was het moment bedoeld om een heftige week af te sluiten. “Veel mensen hebben nog de behoefte om samen te zijn”, vertelt ze aan RTV Utrecht.

herdenkingenutrechtkanaleneilandUpdated 2 uur geleden3 uur geleden in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S24 mrt.Demonstranten roepen op Baudet dood te schieten24 mrt.Hiddema haalt uit naar Freek de Jonge24 mrt.Bizar: Zélfs hier had Kim Holland seks!11:50Motorcrash neemt krankzinnige wendingGerelateerde artikelen22 mrt.BinnenlandSterrenhemel voor slachtoffers22 mrt.BinnenlandStille tocht aangekomen bij 24 Oktoberplein: Ik had dit niet verwacht22 mrt.BinnenlandMinuut stilte had de KNVB gesierd22 mrt.BinnenlandUtrecht gedenkt slachtoffers met stille tocht21 mrt.BinnenlandHonderden tips over aanslag Utrecht21 mrt.BinnenlandIndrukwekkende bloemenzee in UtrechtDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Afgelopen vrijdag werd voor de slachtoffers een stille tocht gehouden. Duizenden mensen liepen daarin mee. Het lied Als de morgen nooit meer komt dat de Utrechtse volkszanger Martin van Doorn toen zong, staat nu op Spotify en iTunes. De opbrengst gaat naar de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag.

Volgens organisator Gabriel Erlach waren er vooral mensen uit Kanaleneiland op de herdenking afgekomen. Ze is van plan om jaarlijks met mensen uit de wijk de aanslag te herdenken. Onder de aanwezigen gingen veel stemmen op voor een blijvend herdenkingsmonument op het 24 Oktoberplein. De gemeente Utrecht liet vrijdag al weten na te denken over een monument.