Mysterieus gangenstelsel gevonden onder enkele woningen in Utrecht – Hartvannederland.nl

Mysterieus gangenstelsel gevonden onder enkele woningen in Utrecht - Hartvannederland.nl
Politie ontdekt groot gangenstelsel onder woningen Utrecht | Binnenland
UTRECHT – De politie heeft dinsdagmorgen een groot gangenstelsel aangetroffen onder meerdere woningen in de Utrechtse wijk Lombok. Een robot van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gaat ondergronds om onderzoek te doen.

In de kruipruimte van een woning trof de politie een uitgebreid gangenstelsel aan. De brandweer kwam ook ter plaatse om een kijkje te nemen, maar staakte het onderzoek omdat het ondergrondse stelsel niet veilig genoeg is om te betreden. Daarom wordt nu gebruikgemaakt van een speciale robot: de Dragon Runner. Zo wil de politie achterhalen waar het gangenstelsel precies voor dient.

Volgens Defensie is de twintig kilo wegende Dragon Runner de derde, kleinste en lichtste telg uit de explosievenrobotfamilie van de opruimingsdienst. De Dragon Runner is uitgerust met een camera, maar heeft geen gereedschap voor onderzoek of ruimingsmiddelen en is dus alleen geschikt voor verkenningen.

De politie geeft aan dat het meldingen van buurtbewoners kreeg over een onverklaarbare kleilucht in verschillende woningen aan de Jan Pieterszoon Coenstraat. Volgens getuigen zou er een persoon zijn aangehouden door de politie. De politie kon dit nog niet bevestigen.

Volgens buren van het verdachte pand in Lombok waar nu gegraven wordt, moet de mol al maanden bezig zijn geweest met zijn ondertunneling van de straat, aldus verslaggever John Maes.

ondergrondenutrechtexplosieven opruimingsdienst (eod)john maesUpdated 18 min geleden54 min geleden in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S01 apr.Hiddema ruziet met Mens op tv: Wat l*l je nou!31 mrt.Massale vechtpartij in bruiloftsstoet01 apr.Boerin omgetoverd tot sexy model01 apr.Stier knalt motorrijder in comaGerelateerde artikelen11:59BuitenlandZeker twintig gewonden door busongeval11:06VoetbalPolitie onderzoekt handgemeen doelman Pickford05:30BinnenlandIk had mijn oog kwijt kunnen zijn05:30BinnenlandGrof geweld tegen gezag01 apr.BinnenlandInternetoplichting: 'Politie, ga hier wat mee doen'01 apr.BinnenlandSirenes om mensen opzij te krijgen: Filmen bij ongeval lijkt reflex gewordenDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

De politie kreeg de afgelopen periode meldingen binnen van bewoners die een kleilucht roken, zegt een woordvoerder tegen NU.nl.

Dinsdag werd besloten een leegstaande woning binnen te vallen. Daar werd het gangenstelsel, dat vanuit de woning naar andere woningen liep, ontdekt.

De politie heeft nog geen idee waar het gangenstelsel voor dient. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gaat met een robot de gangen in.