Politie: Niets loos in gangenstelsel Utrecht na uitvoerig onderzoek – Hartvannederland.nl

Politie: \\Niets loos in gangenstelsel Utrecht na uitvoerig onderzoek\\ - Hartvannederland.nl
Raadsels rond gangenstelsel onder woningen Utrecht | Binnenland
UTRECHT – UPDATE De politie heeft dinsdagmorgen een groot gangenstelsel aangetroffen onder meerdere woningen in de Utrechtse wijk Lombok. Het gaat om een tunnel van zeker 18 meter lang aan de Jan Pieterszoon Coenstraat. De brandweer heeft het water in het gangenstelsel weggepompt. Een robot van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft ondergronds onderzoek gedaan.

De politie spreekt in een verklaring over een opmerkelijke vondst. In de kruipruimte van een woning trof de politie een groot gangenstelsel aan. De brandweer kwam ook ter plaatse om een kijkje te nemen, maar staakte het onderzoek omdat het ondergrondse stelsel niet veilig genoeg was om te betreden. Daarom is gebruikgemaakt van een speciale robot met camera: de Dragon Runner. Het vermoeden was dat er criminele activiteiten met de tunnel gemoeid zijn. Dinsdagavond werd duidelijk dat er geen aanhoudingen zijn verricht of strafbare feiten gepleegd.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Gangenstelsel onder woningen in Utrecht blijkt dood te lopen

Het stelsel loopt dood. De enige in- en uitgang is dus vanuit de leegstaande woning. Bewoners van de huizen waaronder de gang loopt, doen aangifte van vernieling.

De politie liet weten dat ze meldingen van buurtbewoners kreeg over een onverklaarbare kleilucht in verschillende woningen aan de Jan Pieterszoon Coenstraat. Volgens buren van het verdachte pand in Lombok waar gegraven is, moet de mol al maanden bezig zijn geweest met zijn ondertunneling van de straat, aldus verslaggever John Maes. Hier is geen vergunning voor aangevraagd, grapt een ambtenaar van de gemeente Utrecht die ter plaatse is.

Een van de bewoners zegt de politie twee maanden geleden al ingeschakeld te hebben vanwege het vele zand dat plotseling in zijn eigen kruipruimte zat. Maar een agent die poolshoogte kwam nemen, liet het toen verder voor wat het was.

De eigenaar van het pand is dinsdagmorgen op de hoogte gebracht. Hij zegt de woning te hebben verhuurd aan een expat, meldt Utrechts Nieuwsblad. De vrouw woont er sinds 1 januari, maar onderhield weinig contacten in de wijk. Sinds kort zou ze spoorloos verdwenen zijn. De laatste maand huur is niet betaald en de woning staat zo goed als leeg. De constructie van de omliggende panden wordt gecontroleerd op stabiliteit en veiligheid.

De tunnel kwam aan het licht toen de internetverbinding van een van de buurtbewoners het begaf. Bij het controleren van de kabels werd de ondergrondse gang ontdekt.

Heeft u een nieuwstip of wilt u in contact komen met de redactie? Gebruik de Telegraaf WhatsApp-tiplijn.

ondergrondenutrechtexplosieven opruimingsdienst (eod)john maesUpdated 50 min geledenVandaag, 15:05 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S01 apr.Hiddema ruziet met Mens op tv: Wat l*l je nou!31 mrt.Massale vechtpartij in bruiloftsstoet01 apr.Boerin omgetoverd tot sexy model09:10Meisje speelt met krokodil (en poetst zijn tanden)Gerelateerde artikelen19:24BinnenlandDeze robot verkent mysterieus gangenstelsel18:03BinnenlandBoze minister: 'Dit is bij de wilde spinnen af!'11:59BuitenlandZeker twintig gewonden door busongeval11:06VoetbalPolitie onderzoekt handgemeen doelman Pickford05:30BinnenlandIk had mijn oog kwijt kunnen zijn05:30BinnenlandGrof geweld tegen gezagDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

De politie ontving de afgelopen periode meldingen van bewoners die een kleilucht roken, zegt een woordvoerder tegen NU.nl.

Dinsdag werd besloten een leegstaande woning binnen te vallen. Daar werd het gangenstelsel, dat vanuit de woning naar andere woningen liep, ontdekt.

Een robot van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) betrad de gangen, nadat de brandweer het water had weggepompt. Dankzij de robot werd ontdekt dat het gangenstelsel doodloopt.

“De enige in- en uitgang is dus vanuit de leegstaande woning”, aldus de politie. Er zijn in de leegstaande woning en in de gangen geen strafbare zaken aangetroffen.